Complex de agrement lângă aeroport

De Diana Dutu
11Comentarii
Complex de agrement lângă aeroport
Se va întinde pe 2,3 hectare şi va fi format din mai multe clădiri pentru evenimente, restaurant, piscină şi spaţii de cazare.

Un complex de agrement întins pe mai bine de două hectare ar urma să prindă contur pe Calea Bodrogului din Arad, în imediata vecinătate a aeroportului. Proiectul se află în prezent în faza elaborării propunerilor PUZ şi RLU aferent, de informare şi consultare a publicului.

Amplasament

Potrivit Memoriului Tehnic care însoţeşte Planul Urbanistic Zonal „Construire complex de agrement, prestări servicii şi funcţiuni complementare”, terenul studiat are 23.500 metri pătraţi, este arabil şi este deţinut de Aurelia Vanciu. În documentul citat se mai precizează că „între proprietara terenului şi SC «Gormad Sport» SRL (investitorul-n.r.) există o promisiune unilaterală de vânzare încheiată la data de 3.04.2018, care este înscrisă şi în Extrasul de carte funciară al terenului”.

În ceea ce priveşte amplasamentul terenului, parcela pe care urmează a se realiza investiţia se află în intravilanul municipiului Arad, în partea de vest a acestuia, la frontul străzii Calea Bodrogului şi este delimitată la nord de Aeroport şi de un teren aflat în administrarea Zonei Libere Curtici, la sud de un teren aflat în proprietatea Primăriei Arad şi de Calea Bodrogului (Pădurea Ceala), iar la est şi la vest de două terenuri proprietate privată.

Ce se construieşte

Potrivit Memoriului Tehnic, „în partea de nord a amplasamentului se va realiza o clădire în suprafaţă de circa 2.700 mp în regim de înălţime parter, parţial parter+etaj, care va adăposti organizarea de evenimente multifuncţionale, respectiv anexele pentru deservirea acestor funcţiuni. În partea de sud a amplasamentului cu acces din Calea Bodrogului se va amenaja un Complex de agrement, format dintr-un cort de circa 800 mp pentru organizarea de evenimente festive, clădire restaurant cu anexele

respective, piscină deservită de bar+vestiare, toate acestea în regim de înălţime parter. La mijlocul amplasamentului, de o parte şi de alta a terenului, se vor amplasa două clădiri în regim de înălţime parter+un etaj, care vor adăposti la parter funcţiuni de club, bar, restaurant etc. cu anexele respective, iar la etaj spaţii de cazare. Acestea se vor desfăşura pe o suprafaţă construită la sol de circa 560 mp şi o suprafaţă construită desfăşurată de circa 1.120 mp fiecare.”

Justificare

Funcţiunea de „complex de agrement, prestări servicii şi funcţiuni complementare” propusă pentru terenul de lângă aeroport este justificată de investitor prin următoarele argumente: existenţa în vecinătate a Zonei de agrement Pădurea Ceala, existenţa în imediata apropiere (circa 500 de metri) a Aeroportului Arad şi posibila cooperare a spaţiilor noi propuse cu Aeroportul Arad, existenţa în imediata apropiere (circa 500 de metri) a nodului de circulaţie pentru accesul pe autostrada A1 Nădlac–Arad–Timişoara–Bucureşti. JA-D.D.

Investitorul

Firma „Gormad Sport” este deţinută, în asociere, de către Diana Angelica Carmen Gornic şi Alina Măduţa. Administratorul societăţii este Paul Cristian Gornic. „Gormad Sport” a fost înfiinţată în anul 2015, având ca obiect de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de 504.105 de lei şi un profit net de 180.447 de lei.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor