Computer tomograf pentru Arad!

2Comentarii
Computer tomograf pentru Arad!
ARAD – Primăria şi Universitatea „V.Goldiş” susţin financiar demersul Spitalului Municipal.

„Iniţial am crezut că trebuie să depunem numai 2% din totalul finanţării. Ulterior, am înţeles că, de fapt, trebuie să avem asigurată toată suma pentru achiziţionarea aparatului, adică 600.000 de euro! Timp de un an, va trebui să depunem lunar, eşalonat, procent din această sumă, până când îl plătim tot. După aceea, Uniunea Europeană returnează banii” – explică dr. Teodora Olariu, director al Spitalului Municipal Arad.

În căutarea banilor

De când a aflat că are nevoie de 600.000 de euro, dr. Olariu a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a obţine banii. Nu i-a fost uşor – mai ales în această perioadă de criză -, dar până la urmă a reuşit. „Am vorbit cu domnul rector Aurel Ardelean, care a fost foarte interesat de această idee şi s-a bucurat să poată contribui la realizarea ei pentru că Spitalul Municipal este spital clinic şi de achiziţionarea acestui aparat vor beneficia şi studenţii universităţii. Am vorbit, apoi, şi cu domnul primar Falcă. Nici n-a fost nevoie să-i explic foarte mult pentru că dânsul ştie cât de importantă este sănătatea pentru Arad. A fost foarte receptiv şi ne-a promis că ne ajută pentru că este o chestiune de interes public, de achiziţionarea acestui aparat urmând să beneficieze toţi arădenii” – conchide managerul Spitalului Municipal.

Aşadar, cu 300.000 de euro de la UVVG şi alţi 300.000 de la Primărie, problema e ca şi rezolvată. Până la sfârşitul acestei luni se va depune documentaţia, iar proiectul va începe să se deruleze din aprilie.

O dorinţă mai veche a conducerii Spitalului Municipal din Arad este pe cale să se concretizeze în viitorul apropiat. Este vorba despre achiziţionarea unui computer tomograf – aparat care, în judeţul Arad, există doar la Euromedic. Oportunitatea s-a ivit graţie unui proiect pe care Municipalul arădean îl derulează în parteneriat cu Spitalul din Mako, Ungaria. Finalitatea acestui parteneriat constă în achiziţionarea câte unui computer tomograf pentru cele două spitale, finanţarea urmând a fi asigurată din fonduri europene.

D.D.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor