Computerele nu fac imagine buna scolii aradene

De JA.M.A.
Un laborator per şcoală FOTO: FAN
Un laborator per şcoală FOTO: FAN
ARAD. După investiţiile în computerele din şcoli în ultimii zece ani, Aradul ocupă abia poziţia 27 din ţară.

Şcolile arădene nu au avut un ritm de dezvoltare prea intens în ultimii zece ani în ceea ce priveşte dotarea tehnică. Cel puţin asta reiese din studiul publicat de ECONTEX în care Aradul apare poziţionat pe poziţia 27 din cele 42 de judeţe ale ţării. S-a ţinut cont de numărul de calculatoare achiziţionat din anul 2001 şi până în 2010.

Judeţul care ocupă primul loc, Ialomiţa, a avut o creştere de aproape 2000% în timp ce cel de pe ultimul loc, Brăila, de doar 283%. Aradul şi-a mărit numărul de computere din şcoli cu 438% şi a ajuns la 6675 calculatoare faţă de 1241 în anul 2001. Dacă însă facem un clasament al judeţelor în funcţie de numărul actual al calculatoarelor, urcăm mai mult în top, judeţul nostru fiind devansat doar de 18 judeţe.

Nu e relevant

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a ţinut să precizeze că topul realizat nu este suficient de relevant, dat fiind că ar fi trebuit să se ţină cont şi de numărul de elevi şi în acest fel să se facă raportarea.

„Evident că oraşele mari ne depăşesc mult, dar acolo sunt şi mai multe şcoli şi implicit mai mulţi elevi şi, ca atare, investiţiile sunt mult mai mari” a precizat Laura Putnic, purtător de cuvânt al IŞJ Arad. Ceea ce se poate afirma cu siguranţă despre şcolile Aradului este că în fiecare există cel puţin un laborator şi conexiune internet. Şi că mai e loc de mai bine.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !