Concediu pe autostradă

12Comentarii
Concediu pe autostradă
ARAD. Consorţiile care ridică autostrada Arad-Timişoara şi centura Aradului, în vacanţă cel puţin până pe 10 ianuarie.

Muncitorii de pe autostrada Arad-Timişoara şi de pe centura Aradului în regim de autostradă şi-au luat concediu de sărbători. Decizia a fost luată, desigur, de conducerile consorţiilor care au câştigat lucrările de execuţie a celor două investiţii. E iarnă, vremea nu ţine cu muncitorii, aşa că nu prea sunt multe de executat, în viziunea firmelor, pe viitoarea autostradă.

Vacanţa de sărbători a fost adusă şi la cunoştinţa Ministerului Transporturilor, beneficiarul investiţiei. Potrivit lui Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pauza de pe autostradă va dura până pe 10 ianuarie. „Până atunci, firmele nu intră complet în <hibernare>, ci vor trece la aprovizionare cu materii prime, balast, piatră etc. Vremea s-ar putea să nu ţină cu drumarii nici în ianuarie, dar sigur lucrările se vor relua în februarie”.

Procente la lucrări

Cele două tronsoane de autostradă aflate în lucru pe teritoriul judeţului nostru au deja întârzieri consistente: se vorbea chiar de un an de întârziere, în condiţiile în care atât autostrada, cât şi centura Aradului ar fi trebuit finalizate până în primăvara lui 2011. Acum se vorbeşte de un termen final undeva la sfârşitul anului viitor, începtului anului 2012.

La ultima vizită oficială la cele două şantiere, procentele de realizare înaintate de oficialii de la minister erau următoarele: 30% investiţie realizată pe autostradă, 15% pe centură.

Secretarul de stat Eusebiu Pistru susţinea, de curând, că procentele au suferit uşoare modificări. Înainte de intrarea în conservare a şantierelor, autostrada ajusese la un procent de aproape 40 la sută, iar centura Aradului la 20%.

Avem banii

De muncă mai e mult, însă oficialii susţin că banii pentru cele două investiţii nu sunt o problemă. Mai ales acum când Comunitatea Europeană a decis să finanţeze cu bani UE o mare parte din lucrările ce vor fi executate aici.

“Se va trece la aprovizionare cu materii prime: balast, piatră etc.” Eusebiu Pistru12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor