Condamnare pentru Doru Ţica

De Alin Gherasim
4Comentarii
Condamnare pentru Doru Ţica
Fostul vameş arădean, alături de complicele său Ştefan Mărunţelu, au primit o primă condamnare la Timişoara.

Primul episod al procesului în care fostul vameş arădean Doru Ţica, alături de timişoreanul Ştefan Mărunţelu, au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, a ajuns la final. Tribunalul Timiş, instanţa care a judecat dosarul întocmit de DNA Timişoara a anunţat şi primele sentinţe în acest caz. Atât Doru Ţica, cât şi Ştefan Mărunţelu, au fost condamnaţi la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia a fost făcută publică vineri, 8 decembrie, şi sună cam aşa: „condamnă inculpatul Ţica Anton-Dorel la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului pe o perioadă de 2 ani termen de supraveghere. Condamnă inculpatul Mărunţelu Ştefan la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului pe o perioadă de 2 ani termen de supraveghere”. În plus, ambii vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii. Doru Ţica poate alege să muncească 60 de zile în cadrul Primăriei Arad sau la Compania de Transport Public Arad. Mărunţelu va executa tot 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Horticultura SA sau la Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

Amânată şi reamânată

Sentinţa Tribunalului Timiş vine după o lună de incertitudini, în care pronunţarea a fost amânată şi reamânată. La termenul din data de 8 noiembrie, judecătorii au anunţat că amână pronunţarea pentru data de 22 noiembrie. Dar, surpriză, la termenul din 22 s-a luat în discuţie schimbarea încadrării juridice a faptelor comise de cei doi inculpaţi. Ulterior, în data de 7 decembrie, magistraţii au stabilit că încadrarea nu va fi schimbată, şi au mai anunţat faptul că pronunţarea va fi făcută publică după o zi, respectiv în 8 decembrie. De abia vineri, 8 decembrie, Tribunalul Timiş a anunţat sentinţa în cazul celor doi.

Trafic de influenţă

Doru Ţica şi Ştefan Mărunţelu au căzut în plasa procurorilor DNA, după ce au vrut să intervină într-un dosar în care mai mulţi poliţişti de frontieră din Arad au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. „În perioada februarie – aprilie 2017, inculpații Țica Dorel Anton și Mărunțelu Ștefan au pretins de la ruda unei persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție (martor în prezenta cauză) o sumă de bani, neprecizată inițial, în schimbul căreia au promis că-și vor exercita influența asupra magistraților, în sensul înlocuirii măsurii preventive și obținerii unei condamnări în regim suspensiv de executare față de aceasta din urmă. Costul influențării judecătorilor urma să fie stabilit ulterior, după înlocuirea măsurii arestării preventive, inculpatul Țica Anton-Dorel declarându-se de acord cu suma de 25.000 euro propusă de martor”, anunţau procurorii DNA în luna iunie, când cei doi au fost trimişi în judecată.

Poate fi atacată

Sentinţa Tribunalului Timiş nu este definitivă. Toate părţile implicate, respectiv cei doi inculpaţi sau DNA, pot face apel la decizie. Şi, cu siguranţă, decizia va fi atacată. Apelul ar urma să fie judecat la Curtea de Apel Timişoara.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor