Condamnaţi pentru a doua oară

208Comentarii
Condamnaţi pentru a doua oară
ARAD - Mari diferenţe de pedepse la pronunţarea celei de-a doua sentinţe în cazul ”Împăratul”. Inculpaţii din acest dosar sperau că odată rejudecat cazul lor, vor primi pedepse mai mici.

Tribunalul Arad însă a dat o sentinţă aspră (în comparaţie cu prima). Un exemplu clar ar fi cel a lui Beldiman Constantin, care la prima pronunţare a primit 1 an iar acum, la ce-a de-a doua, judecătorul a hotărât să-i dea o pedeapsă de 11 ani de închisoare.

De asemenea şi în cazul lui Cadar Marinel instanţa a dat ieri, o sentinţă de 8 ani de închisoare faţă de 1 an, la prima judecare. Şi în cazul lui Arba Adrian zis ”Topa” s-a aplicat o sentinţă mai aspră faţă de prima. Acesta a primit 6 ani de puşcărie în loc de 6 luni cât i s-a dat prima dată. PoliţistulOană Claudiu, judecat şi condamnat pentru favorizarea infractorului în acest dosar a primit 4 ani de puşcărie faţă de 1 an.

Pedepsele ”locotenenţilor”

Fizidean Ioan Vivi, unul dintre cei mai ”de bază” locotenenţi ai ”Împăratului”Uţu Rohozneanu a primit 11 ani şi 3 luni de închisoare în comparaţie cu 8 ani şi 3 luni.

În ceea ce-l priveşte pe Beleiu Petru Gheorghe, instanţa arădeană a decis să înceteze procesul penal împotriva lui.

Misarăş Edmond, zis ”Edy Naposim” a fost condamnat ieri, la 10 ani şi 3 luni. La prima judecare acesta a primit 7 ani şi 3 luni de închisoare.

Fraţii Moisă au primit câte 10 ani şi 7 luni (Mihai Darius) şi 7 ani (Constantin Florin), pedepsele fiindu-le mărite la rejudecare cu câte 2 ani.

Fraţii Dragoman au primit cu câte 3 ani respectiv 4 ani mai mult, fiind condamnaţi la 10 ani (Daniel Dragoman) şi 9 ani (Dragoman Marius).

Una dintre cele mai mari pedepse primită la rejudecare este cea a lui Drăgulescu Daniel zis ”Dănulă”, acesta primind 8 ani faţă de 2 la prima judecare.

Tot la 8 ani de închisoare a fost condamnat şi fostul jandarm Suciu Viorel. La prima judecare acesta a primit o pedeapsă de 5 ani. Covaci Ioan Moisă zis ”Bilu” a fost condamnat ieri la 6 ani şi 6 luni de puşcărie faţă de 5 ani iar Marius Datcu zis ”Belmondo” a primit 8 ani faţă de 5.

Sentinţa ”Împăratului”

Uţu Rohozneanu a crezut că ”i se va face dreptate”, acum, la rejudecare şi spera într-o pedeapsă mai blândă. Este posibil ca ”Împăratul” să rămână după gratii câţiva ani buni şi asta pentru că Tribunalul Arad l-a condamnat la 11 ani şi 3 luni de închisoare faţă de 8 ani şi 3 luni.

Orădan Ovidiu zis ”Suliţă” a primit 3 ani faţă de 1 an şi 6 luni iar Horvath Sorin a fost condamnat la 11 ani de puşcărie faţă de 5 ani la prima judecare.

De asemenea, Purcariu Adrian George a primit un an de închisoare pentru favorizarea infractorului, la prima judecare instanţa obligându-l doar la plata unei amenzi de 5.000 de lei.

Orădenii, mai puţin

Bundea Alexandru, Kopar Ioan şi Lakatos Laszlo, cei trei orădeni judecaţi şi condamnaţi pentru tentativa de omor calificat asupra lui Florin Moldovan au primit cu câte un an, respectiv 2 ani de închisoare mai puţin. Aceştia au primit acum câte 10 respectiv 11 ani de închisoare.

De asemenea, Tribunalul Arad a dispus plata a 20.000 de euro ca despăgubire lui Florin Moldovan.

I.C.208Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor