„Conduceţi încet, ca să ajungeţi repede!”

„Conduceţi încet, ca să ajungeţi repede!”
Pe DJ 709 B, la kilometrul 6+800, în afara localităţii Şofronea, a avut loc o autoaccidentare datorată în exclusivitate şoferului, care nu a adaptat vehiculul la condiţiile de drum acoperit cu chiciură.

Astfel, Cornel Silviu Chereş, de 19 ani, din Arad, student, posesor al carnetului de conducere din anul 2005, în timp ce conducea microbusul marca VW al unei firme din Arad, pe direcţia Arad-Curtici, a pierdut controlul volanului, în urma unei bruscări a acestuia, părăsind carosabilul şi intrând într-un şanţ. Impactul a fost deosebit de puternic, Silviu Chereş rupându-şi, instantaneu, ambele mîini. În microbus au mai fost încă trei persoane, care însă nu au păţit nimic.

Ieri dimineaţă, de asemenea, după ora 4,00, a avut loc încă o autoaccidentare, datorată, şi de această dată, şoferului. Laszlo Kovaci, de 28 de ani, din Timişoara, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia (pe raza localităţii Mailat), cu numărul de înmatriculare TM 13 KOV, fiind sub influenţa alcoolului şi având o viteză greu de controlat (în condiţiile unui drum perfect uscat), a pierdut controlul volanului, părăsind carosabilul şi lovindu-se violent de un stâlp. Şoferul s-a ales cu o contuzie cerebrală minoră, o contuzie toracică, respectiv cu o luxaţie a piciorului drept.

Vizavi de cele întâmplate pe drumurile judeţului, comisarul-şef Gheorghe Câlb, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Arad, ne-a declarat: „Nu putem prevedea cum va fi vremea şi, de asemenea, nu putem să ştim, din Arad, cum este la Şofronea sau la Mailat. De aceea, trebuie să le reamintim participanţilor la trafic să conducă prudent, cu o viteză pe care să o poată controla, iar înainte de a pleca la drum, să verifice, uşor, aderenţa pneurilor la suprafaţa de uzură a drumului şi să adapteze viteza încât să evite surprizele. Deviza noastră, pentru vitezomani, este: «Conduceţi încet, ca să ajungeţi repede!» Aş mai spune, de asemenea, că ne propunem, la nivelul Serviciului, să mediatizăm absolut toate evenimentele rutiere din municipiu şi judeţ, indiferent de persoanele care sunt implicate.”

Eugenia Pantea

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !