Conferință Euroregională DKMT, la Arad!

De Valentin Goran
2Comentarii
Conferință Euroregională DKMT, la Arad!
Sala Regele Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad a găzduit, în data de 7 septembrie, deschiderea festivă a celei de a XX-a „Conferințe Euroregionale DKMT” privind mediul și sănătatea.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai structurilor administrative locale, medici, cadre didactice universitare și cercetători. Euroregiunea DKMT a fost reprezentată de către președintele în exercițiu, prof.univ.dr. Biljana Skrbic, iar din partea Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, au luat cuvântul președintele acesteia, prof.univ.dr. Aurel Ardelean, și rectorul instituției, prof.univ.dr. Coralia Adina Cotoraci.

„Interacţiunile dintre mediu şi sănătatea umană sunt extrem de complexe şi dificil de evaluat. Aceasta face ca utilizarea principiului precauţiei să fie extrem de utilă și este de apreciat orice efort pentru descifrarea mecanismelor de acțiune și pentru diminuarea impactului negativ al factorilor de mediu. Efectele benefice apar în timp, urmare a unui efort conjugat al administrației, autorităților publice locale și ale specialiștilor în domeniul sănătății și protecției mediului”, a precizat dr. Daniela Cârnațu, organizator al evenimentului.

În acest context, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a subliniat: „Sănătatea și mediul sunt subiecte de maximă importanță pentru fiecare dintre noi și trebuie să le protejăm prin acțiuni inteligente și ferme, atât la nivel personal, cât și la nivelul comunității. Dacă luăm în serios această temă, trebuie să ne asumăm și lucruri mai puțin populare, prin decizii ferme de corectare atât a comportamentului uman, cât și a sistemelor, respectiv a mecanismelor de lidership.”

Conferința a fost organizată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în colaborare cu Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

3(1)

4

2

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor