Conferinţă internaţională la UAV

ARAD – În perioada 2-3 februarie, Complexul universitar M. al Universitatea „Aurel Vlaicu” va găzdui o conferinţă internaţională cu tema: „Strategii de internaţionalizare şi cooperare în scopul dezvoltării de filiere agro-energetice: proiectul BIOSUN,” conferinţă care se va deschide oficial în data de 2, la ora 10,00.

Scopul este de a implementa funcţionarea în zona Arad a unei filiere rapide de producere a biocombustibililor de tip biodiesel, pornind de la culturi agricole de oleaginoase.

Conferinţa de la Arad este o etapă a Proiectului de cercetare BIOSUN, implementat de UAV în parteneriat cu Universitatea de Studii din Udine (Italia). La Arad va fi prezent, în cele două zile, prof. univ. dr. Franco Rosa, din partea Universităţii de Studii din Udine, director al proiectului BIOSUN pentru partea italiană, de asemenea manifestarea va fi onorată cu prezenţa de Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Daniele Mancini, de Consulul General al Italiei la Timişoara, Manlio Giuffrida, de politicieni locali şi oameni de afaceri italieni şi români.

„Implicarea UAV într-un proiect internaţional de cercetare ştiinţifică de asemenea anvergură demonstrează viabilitatea managementului strategic aplicat de conducerea instituţiei de învăţământ superior de stat din Arad, care vizează europenizarea reală a universităţii,” a afirmat în concluzie rectorul UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

V.S.

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !