„Confort” financiar la CJA?

De Alin Gherasim
3Comentarii
„Confort” financiar la CJA?
Instanţele au dat câştig de cauză Consiliului Judeţean Arad, iar Confort SA va fi obligată să ne plătească 12 milioane de lei.

Veşti bune pentru bugetul judeţului Arad. După ani de zile de procese, purtate prin instanţe din Timişoara şi din Bucureşti, Consiliul Judeţean Arad este foarte aproape să pună mâna pe o mică avere. Mai precis, vreo 12 milioane de lei. Banii ar urma să vină de la societatea Confort SA, cea care a câştigat, în primă fază, licitaţia pentru realizarea implementării master-planului de deşeuri. Războiul dintre CJA şi Confort SA a început încă din anul 2013, atunci când preşedintele de la acea vreme a CJA, Nicolae Ioţcu, a anunţat că nu va plăti facturi emise de Confort SA în valoare de peste două milioane de euro pentru că lucrările facturate nu au fost comandate. Practic, spunea Ioţcu, lucrările au fost realizate de cei de la Confort fără nici măcar să întrebe dacă acestea sunt necesare. Ulterior, contractul dintre CJA şi Confort SA a fost reziliat pe motiv că firma din Timişoara nu a respectat termenele.

Imediat după anunţul făcut de Ioţcu, cei de la Confort au declarat, la rândul lor, că se vor îndrepta în instanţă împotriva Consiliului Judeţean. Lucru care s-a şi întâmplat. Curtea de Apel Timişoara a emis o sentinţă definitivă şi, implicit, executorie prin care CJA era obligat să plătească vreo 2,3 milioane de euro către Confort SA.

Mai mult, a fost impus şi sechestru pe conturile Consiliului Judeţean până la plata sumei respective. Încă de atunci, Ioţcu a anunţat că urmează un nou război în instanţă. Pentru că, spunea el, sentinţa Curţii de Apel Timişoara a fost greşită. Şi au urmat procesele. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea dosarului, trimiterea lui înapoi la Timişoara, iar de aici încolo toate sentinţele au fost favorabile judeţului Arad. Până la urmă, procesul a fost finalizat, iar Consiliul Judeţean poate să întreprindă măsurile de recuperare a sumei de 12 milioane de lei.

În insolvenţă

Din păcate, recuperarea banilor nu va fi deloc uşoară. Pentru că societatea Confort SA a intrat în insolvenţă. Aşa că administratorul judiciar a întocmit un tabel al creditorilor, în baza acestui document urmând ca societatea să fie lichidată, iar datoriile plătite. Însă reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au speranţe mari în ceea ce priveşte sumele ce urmează a fi încasate.

„Am primit semnale că vom fi în topul tabelului, ceea ce înseamnă că vom recupera mare parte din bani, poate chiar toţi”, ne-a spus un reprezentant al CJA.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor