Conop a obţinut 80 de miliarde

Autorităţile locale din Conop au reuşit să atragă finanţări europene şi guvernamentale în vederea dezvoltării infrastructurii comunei. După ce proiectele întocmite vor fi finalizate, cu siguranţă că imaginea satelor Conop, Belotinţ, Chelmac, Milova şi Odvoş va fi cu mult îmbunătăţită.

Domnule primar, am înţeles că aveţi în derulare mai multe proiecte care vor schimba faţa comunei pe care o conduceţi. Îmi puteţi enumera câteva?

– Aş vrea să încep prin a vă spune că avem o comună binecuvântată, pentru că am reuşit să „prindem” trei proiecte foarte mari, cu o valoare totală de 80 de miliarde de lei. Pentru două din aceste proiecte vom obţine finanţare din fonduri europene, în timp ce un al treilea proiect va fi finanţat din fonduri provenite de la Guvernul României. Zilele trecute am obţinut finanţarea pentru un astfel de proiect, depus în anul 2002 la Agenţia SAPARD pe măsura 2.1, privind dezvoltarea infrastructurii. Contractul de finanţare va fi semnat la 1 iunie 2006. Vom moderniza astfel şase kilometri de drumuri comunale în Milova, Odvoş şi Conop. Al doilea proiect, pe care l-am întocmit în parteneriat cu Compania Naţională Apele Române, şi care este deja în derulare, se referă la regularizarea Văii Milova, pe o distanţă de 8 kilometri, în timp ce o altă investiţie importantă a fost deja finalizată. Am supraînălţat şi refăcut un dig foarte important, lucrare finanţată din fonduri PHARE, cu 8 miliarde de lei.

– Primăria a investit sau va investi bani în aceste lucrări?

– În ceea ce priveşte proiectul depus la SAPARD, până în 2002, agenţia depunea 75% din bani, iar autorităţile locale trebuiau să contribuie cu 25%. Acum însă, cei 25% ne vor fi decontaţi de către Guvern. Cu toate acestea, va trebui să facem rost de 4 miliarde de lei, pentru că vom lucra cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, intituţie care va garanta pentru noi, percepând în schimb un comision de 2%. Cum pentru noi acest comision este mult prea mare, va trebui să apelăm la sprijinul Consiliului Judeţean.

Lucian Şerban0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !