Conservatorii cer alternative

1Comentariu
Doru Găman
Doru Găman
ARAD – PC Arad solicită primarului Falcă o soluţie pentru a rezolva Piaţa Mihai Viteazul.Comunicat

Partidul Conservator Arad a criticat administraţia publică locală privind „încearcarea de a elimina comercianţilor din bazarul Pieţei Mihai Viteazul”. În opinia conservatorilor arădeni, modernizarea pieţei prin pavare „este un pretext străveziu prin care municipalitatea îşi împlineşte un plan vechi: îndepărtarea comercianţilor, demolarea pieţei şi construirea unui complex comercial”.

Vicepreşedintele PC Arad, Doru Găman, a fost cel care a susţinut o conferinţă de presă cu această temă, accentuând faptul că „administraţia locală trebuie să lucreze transparent şi corect, nu să găsească subterfugii. Dacă există un proiect pentru Piaţa Mihai Viteazul, el trebuie dezbătut deschis, pentru că arădenii trebuie să înţeleagă deciziile care se iau în oraş în numele lor”.

Conservatorii s-au adresat şi primarului căruia i-a cerut să „prezinte alternativa pe care o oferă comercianţilor din Piaţa Mihai Viteazul, după ce aceştia nu vor mai avea unde să îşi expună marfa”. Pe de altă parte vicepreşedintele Găman a făcut apel la înţelegerea comercianţilor, cărora le-a sugerat să negocieze o soluţie împreună cu Primăria Arad, iar în cazul în care nu se vor mulţumi cu alternativa propusă de administraţia publică locală vor trebui să îşi înceteze activitatea.

Interesele comercianţilor

Cât despre arădenii care vor avea de suferit de pe urma desfiinţării bazarului din Piaţa Mihai Viteazul, Găman a declarat că „din informaţiile noastre, sunt peste 2000 de oameni care depind, într-un fel sau altul, de acest bazar”. În acest număr PC Arad a ţinut cont atât de proprietarii spaţiilor, cât şi de salariaţii şi familiile acestora. Nu a fost uitat nici vadul comercial pe care îl prezintă bazarul în cauză, fiind evident faptul că „există o categorie amplă de clienţi care s-au obişnuit să îşi facă cumpărăturile din acel loc”, iar mutarea lui într-o altă locaţie „ar putea afecta vânzările comercianţilor”.

Pentru rezolvarea acestei situaţii Partidul Conservator Arad „îi solicită primarului Gheorghe Falcă şi consilierilor municipali să ofere o alternativă acestor arădeni. Chiar dacă nu este posibil în zona centrală, administraţia locală trebuie să ofere un spaţiu adecvat în care să se mute bazarul, pentru că numărul mare al clienţilor şi situaţia comercianţilor impun acest lucru”.

A.G.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor