Consilier de la Cărand, în conflict de interese

De Alin Gherasim
Consilier de la Cărand, în conflict de interese
Ioan Popa este acuzat că a participat la o şedinţă de consiliu la care a primit două lucrări de către primărie.

Agenţia Naţională de Integritate anunţă că Ioan Popa, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Cărand, s-a aflat în conflict de interese în anul 2012. Inspectorii de la ANI explică exact ce a făcut alesul comunei arădene: „în calitate de consilier local, a luat parte la şedinţa de lucru a Consiliului Local al comunei Cărand din data de 25 iulie 2012, în urma căreia i-au fost încredinţate două lucrări de prestări servicii, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local”.
Mai precis, cu toate că era consilier local, a participat la şedinţa în care primăria i-a încredinţat două lucrări. Acesta a încălcat mai multe articole de lege, după cum spun cei de la Integritate. Unul dintre articolele încălcate spune că „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituției şi altor acte normative”, iar un alt articol de lege precizează faptul că „nu pot lua parte la deliberarea şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”. „Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, au mai spus cei de la ANI.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !