Consilierii concesionaţi?

7Comentarii
Consilierii concesionaţi?
REŞIŢA – Pe terenul pe care a fost cândva Cinema „Muncitoresc“ se va ridica doar o instituţie publică

În ultima şedinţă, consilierii locali au dezbătut aprig problema terenului pe care, cândva, se ridica maiestuos Cinematograful „Muncitoresc”.

Disputele au plecat de la faptul că a fost propus un proiect prin care se cerea trecerea terenului respectiv în administrarea Agenţiei de Plăţi, în vederea construirii unui imobil de birouri.

Proiectul avea din start avizul negativ al viceprimarului Dorinel Hotnogu, pe motivul, explicat în şedinţă, că „nu ne putem juca cu istoria”, iar „acest proiect este ilegal“.

Viceprimarul a explicat că acel teren este o donaţie a Sindicatelor, care s-au opus clar construirii de birouri acolo. „Putem construi aici numai o instituţie publică“ a precizat Dorinel Hotnogu.

Consilierul Claudiu Dolot a întrebat care sunt juriştii care au lucrat la acest proiect? Binenţeles, nu a primit nici un răspuns. Rămâne totuşi valabilă întrebarea sa, „cât timp ni se vor mai arunca sub nas proiecte neverificate din punct de vedere legal?”. Probabil încă o întrebare retorică, având în vedere experienţa de la km 7.

„Telefonul, de folos“

Aceasta nu a fost singura ciudăţenie a şedinţei din 26 iunie 2007. Se pare că aleşii noştri au intrat şi ei în epoca eficienţei. Cel puţin la această şedinţă, s-a putut asista la un adevărat „concurs” de vot-viteză, similar celui din Parlament.

Hotărârile erau imediat votate, fără a se discuta prea mult pe tema lor. Excepţii de la această regulă au fost puţine. Iar aceasta numai datorită dilemei în care erau unii dintre consilieri asupra faptului dacă cineva se mai deranjează să verifice şi legea.

O altă dilemă a avut şi consilierul Dan Pătruică, care a întrebat de ce unele hotărâri respinse anterior acum au trecut. E vorba de hotărârile referiotare la concesiunile de terenuri pentru extinderi spaţii comerciale, fără licitaţie.

Răspunsul a venit prompt din sală: „pentru că s-au dat telefoanele care trebuie”. Binenţeles, se poate pune încă o întrebare (a câta??), adică în ce scop au fost date aceste telefoane, de către cine şi cui?

Votul consilierilor noştri poate fi cumpărat? Sau sunt doar zvonuri anumitele taxe percepute pentru concesiuni?

Nina Curiţa

nina.curita@informmedia.ro7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor