Consilierii judeţeni, fără indemnizaţii!

De Alin Gherasim
8Comentarii
Consilierii judeţeni, fără indemnizaţii!
Scandalurile din Consiliul Judeţean Arad, un circ ieftin. Consilierii au rămas fără indemnizaţii.

Gata, fără prea mulţi bani pentru consilierii judeţeni membri în consiliile de administraţie sau în adunările acţionarilor societăţilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Arad. Şi asta pentru că Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care interzice remunerarea consilierilor judeţeni care reprezintă interesele instituţiei în CA şi AGA.

Anunţul a fost făcut chiar de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, cel care anunţa încă de la şedinţa cu scandal faptul că aleşii ar putea rămâne fără remuneraţii. Acesta sare acum în apărarea consilierilor de la Putere, cei care şi-au împărţit posturile după cum au vrut. „Încă de atunci am semnalat faptul că miza nu este remuneraţia aferentă, ci o reprezentare corectă şi profesională a Consiliului Judeţean în respectivele societăţi. Iată că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului cu nr. 53, din 14 septembrie, a dus inclusiv clarificările necesare. Prin această Ordonanţă, se specifică în mod clar că «se interzice operatorilor economici la care statul şi unităţile administrativ-teritoriale deţin direct sau indirect o participaţie unică sau majoritară să acorde remuneraţii reprezentanţilor în adunările generale ale acţionarilor». Am şi afirmat că o astfel de decizie este în lucru şi că reprezentanţii Consiliului în AGA la diferite societăţi ar putea să nu beneficieze de indemnizaţie pentru activitatea lor”, a anunţat Bîlcea.

Reamintim faptul că, la sfârşitul lunii august, a avut loc o şedinţă a Consiliului Judeţean în care s-au stabilit consilierii care vor reprezenta instituţia în adunările generale ale acţionarilor la companiile din subordinea CJA. Atunci aleşii din Opoziţie, supăraţi că nu au fost propuşi pentru ocuparea acelor posturi, au cerut ca cei de la Putere să renunţe la indemnizaţii. Consilierii vizaţi nu au fost, însă, de acord cu acest lucru, aşa că pesediştii s-au ridicat şi au plecat din sală. Într-un final, niciunul dintre consilierii care vor reprezenta interesele judeţului nu va primi niciun fel de remuneraţie.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor