Consilierii PNL au proiecte

De Simion Todoca
14Comentarii
Consilierii PNL au proiecte
© Şi-au prezentat proiectele Foto: S.T.
Geanina Pistru vrea transport de agrement cu trăsuri, Bogdan Boca doreşte acces pentru tineri la bazele sportive şcolare.

În cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Arad, Sergiu Bîlcea, a vorbit, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, despre lipsa de interes a consilierilor judeţeni ai PSD faţă de problemele arădenilor din judeţ. Mai exact, domnia sa a afirmat că, deşi aceştia îşi formulaseră dorinţa de a participa la conferinţa dedicată semnării parteneriatului cu judeţul Bekes, din Ungaria, în vederea derulării unui proiect transfrontalier în valoare de 13 milioane de euro, nici măcar unul dintre ei nu a fost prezent. Aceasta, a spus Bîlcea, a dovedit încă odată că „PSD îşi dă cu stângul în dreptul şi nu manifestă niciun interes pentru problemele arădenilor”.

Cu trăsura, prin oraş

În cadrul conferinţei de presă, Bîlcea i-a dat cuvântul Geaninei Pistru, care ne-a anunţat că a definitivat un proiect referitor la transportul în comun de agrement cu trăsuri, aşa cum este în marile oraşe ale Europei. De precizat, va fi valabil doar în Week-end şi la sărbători, pe trasee bine stabilite, cu puncte de îmbarcare, iar condiţiile de participare la acest proiect vor fi foarte drastice, având acces doar persoane autorizate în mod legal. Totul va fi pus la punct la modul riguros, în aşa fel încât să nu fie probleme legate de încurcarea traficului rutier sau de alt gen. Geanina Pistru este convinsă că un asemenea tur prin oraş ar fi atractiv, inclusiv pentru turişti. Sergiu Bîlcea a intervenit, adăugând că ar fi bine ca în acele tururi să fie prezentate participanţilor clădirile importante aflate pe traseu.

Sport pentru toţi

Consilierul Bogdan Boca şi-a prezentat şi el proiectul prin care tuturor tinerilor dornici de mişcare li se va asigura accesul la bazele sportive ale liceelor şi Universităţilor. El spune că s-a discutat cu mai mulţi directori de licee, precum şi cu conducerile Universităţilor, existând o marjă apreciabilă de disponibilitate. Condiţiile pentru acces vor fi prevăzute într-un regulament draconic, pentru a se exclude orice neplăceri şi situaţii nedorite. Proprietarii bazelor sportive nu vor avea decât de câştigat, pentru că Primăria va asigura dotarea, întreţinerea şi paza umană a bazelor sportive, camere de supraveghere etc. Boca şi-a exprimat convingerea că proiectul va fi implementat cel târziu pe 1 iulie.

În cartiere

Bogdan Boca a precizat că sunt vizate 12 -13 baze sportive, proiectul urmând să aibă acoperire în toate cartierele Municipiului Arad.

Taguri: , ,


14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor