Consilierii PSD ripostează la atacuri

De Simion Todoca
4Comentarii
Consilierii PSD ripostează la atacuri
Petre Pădureanu (PSD) : Sume mari pentru propaganda PDL-PNL în detrimentul unor instituţii fundamentale

PSD Arad, prin consilierii Petre Pădureanu (CJA) şi Gheorghe Săplăcan (CLM) răspund atacurilor PNL, care cataloghează abţinerea social democraţilor la votarea bugetului judeţului drept acţiuni îndreptate împotriva arădenilor. Din contră, susţine Petre Pădureanu, consilierii PSD se gândesc la arădeni, în timp ce PNL, care deţinea majoritatea, este preocupat doar de aruncarea unor sume exorbitante pe acţiuni de propagandă. „Instituţii cu rol fundamental precum ISU şi Centrul Militar Judeţean primesc sume insignifiante în timp ce maşina de propagandă liberală ia din nou partea leului ”, este de părere Petre Pădureanu.Acesta arată că Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Arad a primit doar 40.000 Lei, deşi a solicitat, prin două situaţii de necesitate, o sumă de peste 1 milion de Lei pentru exigenţele de funcţionare şi operare ale unităţii. Tot 40.000 lei a primit şi Centrul Militar Judeţean, neputând acoperi cu această sumă nici măcar parţial nevoile curente.

La polul opus, spune consilierul PSD „Dacă primarul alimentează Centrul Municipal de Cultură cu sume babilonice de la la buget pentru acţiuni omagiale, travestite în aşa zise manifestări culturale, Iustin Cionca nu se lasă nici el mai prejos. Centrul Judeţean de Cultură Arad, care se ocupă cu orice altceva în afara promovării imaginii judeţului primeşte în acest an peste 5 milioane şi jumătate Ron pentru propaganda pro-liberală mascată ”. „ PSD s-a pronunţat în nenumărate ocazii prin parlamentarii de Arad şi consilierii judeţeni pentru promovarea imaginii regiunii pe trei paliere : turismul pe teme istorice, turismul ecumenic şi cel balnear. Componente vitale, care fac obiectul oricărei strategii lucide şi eficiente în domeniu.

Primim în schimb la greu propagandă proletcultistă pe calapod Falcă, în timp ce clientela politică consacrată a PDL-PNL se înfruptă gras din banii alocaţi de la buget”, concluzionează Petre Pădureanu

La Municipiu, la fel…

…stă situaţia, declară Gheorghe Săplăcan, care s-a referit la „datul cu piatra” de către liberali. „Toate nerealizările PNL, care conduce judeţul şi municipiul, au fost sistematic aruncate în cârca PSD. Pentru că ne-am abţinut la votarea bugetului, suntem acuzaţi că am votat împotriva arădenilor, când, de fapt, noi am avut amendamente strict în ajutorul arădenilor, legate de reducerea taxelor şi impozitelor, reducerea preţului Gigacaloriei. Am venit cu un proiect de reducere a unor cheltuieli absolut absurde şi direcţionarea banilor spre un spital matern nou. Nu a fost aprobat niciunul dintre amendamentele noastre, maşina de vot a PNL-PDL votând împotriva a tot ceea ce este spre binele cetăţenilor şi nu al PNL şi al clientelei sale”, spune Săplăcan.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor