Consiliul Civic, cu căldura pe masă

7Comentarii
Consiliul Civic, cu căldura pe masă
ARAD – Consiliul Local Civic Arad propune administraţiei să mărească subvenţiile pentru a nu scumpi gigacaloria.

Consiliul Local Civic Arad a propus, în mod public, Primăriei şi Consiliului Local Arad, o serie de măsuri „menite să ducă la realizarea unui echilibru just între suportabilitatea crizei economice de către populaţie şi eficienţa cheltuirii banului public”. Dan Artimon a enumerat ieri propunerile către administraţia locală. „Propunem luarea în discuţie în cadrul unei şedinţe CLM a unei rectificări bugetare în vederea stabilirii preţului local de facturare a energiei termice furnizate populaţiei prin sistem centralizat de 187 lei pe gigacalorie”.

Acesta a precizat că se va recurge la o campanie de strângere de semnături, precum şi la toate căile legale posibile pentru a împiedica scumpirea energiei termice, menţionând chiar atacarea în contencios administrativ a Hotărârii, dacă ea va fi luată de aleşii locali. 

Incapacitate de plată

Dorina Lupşe – reprezentantul Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative – a subliniat ieri că şi preţul actual al gigacaloriei este unul extrem de mare pentru populaţie: „207 lei pe gigacalorie este un preţ mult prea mare, greu de suportat de asociaţiile de proprietari. Sunt tot mai multe procese pe rol, în cadrul asociaţiilor, deoarece oamenii nu au bani să plătească, asociaţiile sunt în incapacitate de plată, iar la CET creşte numărul de datornici”.

Dan Artimon a subliniat că „aleşii locali trebuie să nu fie reprezentanţii pur formali ai alegătorilor, ei trebuie să ţină cont şi de părerea oamenilor. Ei sunt plătiţi din bani publici, nu invers”.

Taxe şi parcări

Pe lângă problematica intenţiei de scumpire a energiei termice, alte solicitări ale reprezentanţilor Consiliului Civic Arad au fost realizarea unei rectificări bugetare în vederea scăderii nivelului actual al impozitelor şi taxelor locale şi „amânarea actualului sistem de atribuire a locurilor de parcare prin licitaţie până la identificarea, în maxim 30 de zile de la şedinţa CLM în care se hotărăşte această amânare, a unei soluţii mai echitabile, mai bune şi mai suportabile financiar”.

JA-S.B.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor