Consiliul local – un salvator

Ovidiu Marian membru AGA: „ Aşa e legea. Dacă nu e profit, Consiliul local trebuie să suporte costurile”. Consiliul Local Municipal continuă să fie salvatorul societăţilor din subordine care nu sunt în stare să se descurce pe cont propriu şi care încheie an de an pe minus.

Printre aceste societăţi se află şi CET Arad, care în 2004 (pe 2005 nu se ştiu încă rezultate) a încheiat în pierdere, motiv pentru care nu a mai avut bani de dat consilierilor municipali membri în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Cum contractul de reprezentare al consilierilor în AGA la societăţile subordonate CLM au fost bine aranjate, aceştia primesc bani indiferent dacă societatea merge bine sau nu. Cu alte cuvinte, reprezentanţii în AGA la CET Arad, vor primi sume frumuşele de bani, chiar dacă societatea de termoficare merge în pierdere, iar managementul (la care contribuie, până la urmă, şi consilierii din AGA, alături de conducere) a fost defectuos.

Având în vedere că CET-ul a mers în 2004 slab din punct de vedere financiar, pentru munca depusă de consilierii din AGA va trebui să plătească acum CLM. Astfel, Consiliul local municipal va aloca în următoarea şedinţă nu mai puţin de 22.000 RON pentru bunele performanţe ale consilierilor care au în grijă CET-ul.

Consilierul Ovidiu Marian, membru în AGA la CET Arad, nu vede, însă, nici o problemă în faptul că, deşi societatea a mers prost, cei din AGA sunt, totuşi, răsplătiţi de CLM.

„Aşa e legea. Dacă nu e profit, Consiliul local trebuie să suporte costurile. Există un contract de reprezentare, care este din 2001-2002, deci nu e făcut acum. Problema e că nici un CET din ţară nu merge bine, nu numai al nostru“, spune Ovidiu Marian.

Cosmin Mihuţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !