Consiliul local alege directori

Desemnarea viitorilor directori ai regiilor şi societăţilor comerciale aflate în subordinea Consiliului Local agită spiritele.

La ultima şedinţă a aleşilor locali s-a discutat despre comisia care se va ocupa de desemnarea acestor directori. Propunerea Executivului local prevedea ca această comisie să fie formată din nouă membri, dar consilierul local PD, Ovidiu Ciuhandu, a propus ca numărul acestora să fie doar şapte, din care cinci să fie aleşi locali, idee acceptată de colegii săi.

Propunerea primarului Gheorghe Ciuhandu ca din această comisie să facă parte şi directorul economic Adrian Bodo şi secretarul general al Primăriei, Ioan Cojocari, nu a întrunit voturile aleşilor locali. În cele din urmă consilierii locali au stabilit că pe lângă cei cinci aleşi ai timişorenilor directorii să fie desemnaţi şi de primarul Gheorghe Ciuhandu şi de un specialist în management.

 „Dacă nu voi avea convingerea că nu este o comisie politică, îmi rezerv dreptul de a mă retrage din această structură”, a precizat primarul Gheorghe Ciuhandu, nemulţumit de votul membrilor Consiliului Local.

Carmen Barna