Consiliul Local este aşteptat să voteze

Gheorghe Falcă se ţine de cuvânt şi va supune aprobării Consiliului Local Municipal, în şedinţa de 23 februarie 2006, protocolul de transferare a Cetăţii Aradului din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Arad.

Prin adoptarea acestei hotărâri, primarul va fi mandat să semneze protocolul de preluare a Cetăţii Aradului cu Ministerul Apărării Naţionale.

Reamintim că Primăria Arad va avea obligaţia de a asigura fondurile necesare pentru realizarea investiţiilor şi reparaţiilor capitale la imobilul situat în localitatea Radna, fonduri care vor ajunge la aproximativ 200 de miliarde de lei. Precizăm că investiţiile se referă doar la viitoarea locaţie a unităţii militare, în Radna.

Cetatea Aradului (desfăşurată pe o suprafaţă de 88,86 hectare) a fost construită în secolul al XVIII – lea, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice existente în partea de vest a ţării. La această oră există – datorită implicării administraţiei judeţene şi locale – mai multe studii privind redarea în circuitul civil şi cuprinderea în Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO a Cetăţii Aradului.

Ca un ultim amănunt, asupra terenului pe care se află cetatea este întabulat dreptul de proprietate în favoarea municipiului Arad – domeniu public şi notată administrarea în favoarea MApN.

Din câte am reuşit să aflăm, nici unul dintre consilieri nu va vota împotriva preluării Cetăţii, chiar dacă acest lucru va presupune un efort financiar de 200 de miliarde de lei, având în vedere posibilităţile mari de recuperare a acestor bani.

A. O.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !