Consiliul Local Păuliş, un cuib de viespi

De Simion Todoca
2Comentarii
Consiliul Local Păuliş, un cuib de viespi
© La Păuliş se duc lupte grele Foto: JA
Principalul vinovat pentru posibila desfiinţare a Consiliului Local este Bogdan Diaconu, fost preşedinte al PRU

Situaţia de la Consiliul Local Păuliş este explozivă, iar singura ieşire pare să fie dizolvarea, în conformitate cu prevederile legale şi organizarea de alegeri parţiale.Recapitulăm pe scurt: După ce PSD şi PNL au obţinut, la alegerile locale din 2016, câte 6 consilieri locali, cei de la PSD, în frunte cu primarul ales, Ioan Turcin, au bătut palma cu singurul consilier ales pe lista Partidului România Unită, Viorel Petruţa. Acesta, însă, a fost demis de către Consiliul Local, în urma unui ordin al Prefecturii, care a primit de la conducerea PRU o adresă privind excluderea lui Petruţa. În conformitate cu legea, ar urma să fie validat ca şi consilier un alt reprezentant al PRU, de pe lista de candidaţi. Toţi cei de pe listă, însă, au demisionat din partid, din solidaritate cu Petruţa, aşa că, în loc de 13 consilieri locali, mai sunt doar 12, câte 6 de la PNL şi PSD, situaţie care „asigură” imposibilitatea funcţionării Consiliului Local.

Ce nu se vede…

Nu se vede, de pildă, că Petruţa nu putea fi exclus decât de către organizaţia judeţeană PRU Arad, nicidecum- aşa cum s-a întâmplat- de către preşedintele de la Bucureşti, Bogdan Diaconu. De ce o fi dat fostul prefect curs adresei de la Diaconu, asta nu mai ştim. Mai ales că, la acea oră, Bogdan Diaconu era- cum este şi acum- în proces cu fostul BPN Naţional, care a decis, cu majoritate de voturi, demiterea sa din funcţia de preşedinte al PRU. Imediat după şedinţa BPN, Bogdan Diaconu a convocat un alt BPN, la care s-au prezentat cei care i-au rămas fideli, iar cei care l-au demis au fost excluşi din partid, printre ei fiind şi Adrian Mureşan, fost vicepreşedinte la nivel naţional. Nu doar el a avut de suferit, ci întreaga organizaţie judeţeană, vinovată că a fost în cealaltă tabără. „Cineva” care a fost la Bucureşti i-a solicitat lui Diaconu să-i retragă sprijinul politic lui Viorel Petruţa, lucru care s-a şi întâmplat, numai că planurile i-au fost încurcate de solidarizarea celorlalţi de pe listă cu Petruţa. Acesta continuă lupta la Tribunal, dar chiar dacă va câştiga, victoria sa ar fi inutilă dacă, până atunci, se desfiinţează Consiliul Local şi se organizează alegeri parţiale.

Puţin probabil…

Singura soluţie ar fi ca PSD şi PNL să cadă la pace, să pună viceprimar de la PNL, dar este improbabil să se întâmple, pentru că aceasta ar însemna acutizarea războiului, nicidecum încetarea lui.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor