Contabilii, în sărbătoare națională

De Andreea Pintea
Contabilii, în sărbătoare națională
© FOTO: Andreea Pintea
21 septembrie este Ziua Națională a Contabilului Român, zi în care toți profesioniștii contabili din țară se întâlnesc, sărbătoresc și discută despre profesia contabilă de ieri, de azi și perspective pentru viitor.

„Considerăm că în condițiile actuale, într-o lume globalizată, este o provocare și o mândrie să fii expert contabil, calitate dobândită cu multă muncă, devotament, perseverență, dedicație. Astfel, profesionistul contabil, aflat permanent în centrul activității unei entități în care interesele acționarilor, clienților, furnizorilor și ale angajaților sunt de multe ori divergente, are menirea ca, pe baza situațiilor financiare întocmite cu responsabilitate, să ofere sinteză care să stea la baza deciziilor manageriale. Imaginea expertului contabil este construită pe temelia tradiției, a valorilor și principiilor fundamentale ale profesiei precum: integritatea, obiectivitatea, competența profesională, prudența, confidențialitatea, comportamentul profesional, respectul față de normele etice și profesionale, atingând astfel cele mai ridicate niveluri de performanță și astfel răspunzând cerințelor interesului public. Aceste obiective sunt atinse prin satisfacerea a patru cerințe de bază, independență, încredere, calitatea serviciilor și profesionalism” a declarat președintele CECCAR Arad, Doreș Mateș.

Acesta a mai precizat că membri CECCAR Arad „sunt capabili să facă față provocărilor generate de globalizarea afacerilor, contribuind astfel la reducerea până la eliminarea actelor de fraudă și corupție, tocmai datorită calităților morale și profesionale, ce îi recomandă ca profesioniști de elită ai țării”. În cadrul CECCAR Arad activează aproximativ 1.500 de membri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !