Continuă circul la Sebiş

De Alin Gherasim
11Comentarii
Continuă circul la Sebiş
© Cei trei actori ai scandalului, de la stânga la dreapta, Cristian Feieş, Gheorghe Feieş şi Teodor Toma FOTO: A.G.
Noul viceprimar al Sebişului a fost dat afară din partid, urmând să îşi piardă şi funcţia.

SEBIŞ. Cine a crezut că se face linişte la Sebiş, după alegerea unui nou viceprimar, s-a înşelat amarnic. Recunoaştem, inclusiv noi am făcut această greşeală. Gheorghe Feieş nu a putut suporta înfrângerea alesului său la funcţia de viceprimar în detrimentul unui alt penelist, propus de Opoziţie, aşa că l-a dat afară din partid pe învingător. Vorbim despre Teodor Toma, cel care în urmă cu numai câteva zile câştiga postul de viceprimar al oraşului de pe Crişul Alb, în urma unui vot secret, învingându-l pe alesul lui Gheorghe Feieş, Iustin Şchiop. Atunci, Toma a fost votat de toată opoziţia din Consiliul Local Sebiş, dar şi de patru consilieri din PNL.

Faptul că a acces în funcţia de viceprimar, funcţie care poate deveni una de primar interimar, odată cu demiterea lui Radu Demetrescu, cel care aşteaptă să fie dat afară de Prefectură, a stârnit multe valuri în Biroul Permanent Local din Sebiş. La câteva zile de la alegerea lui în funcţia de viceprimar, Toma a fost exclus din PNL Sebiş. Asta la propunerea lui Feieş. Imediat după ce l-a exclus, Gheorghe Feieş şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PNL Sebiş, succesorul lui fiind… Cristian Feieş, fiul fostului şef, actual consilier judeţean, city manager al oraşului Sebiş, fotbalist şi patron de firme de succes. Practic, prin această mutare, „linia de sânge Feieş” va continua atât la conducerea partidului, cât şi la cea a Primăriei. Cel puţin, asta susţin reprezentanţii PNL.

Decizia biroului local din Sebiş, luată de fostul preşedinte Gheorghe Feieş, a trebuit confirmată de Biroul Permanent Judeţean, unde membru este… Gheorghe Feieş, alături de alţi „grei” ai PNL. Nu este greu de ghicit cum a decurs şedinţa: dorinţa lui Feieş de la PNL Sebiş a fost confirmată atât de acelaşi Feieş de la PNL Judeţul Arad, cât şi de ceilalţi membri ai Biroului Permanent Judeţean. Practic, Gheorghe Feieş a votat ce a decis Gheorghe Feieş. Simplu, nu?
Doar că în şedinţa biroului judeţean, Gheorghe Feieş a beneficiat şi de aportul lui Iustin Cionca, cel care este şeful direct al lui Gheorghe Feieş (fostul primar din Sebiş este consilierul personal al lui Cionca la Consiliul Judeţean Arad) şi de aportul lui Răzvan Cadar, colegul de serviciu al lui Gheorghe Feieş (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad). Clar, fără niciun dubiu, Toma, alături de un alt coleg pe care Feieş nu îl înghite, au fost excluşi din partid. Atenţie, fără a li se transmite acest lucru!

„Am fost în şedinţă, ne-am expus punctele de vedere, după care am fost scoşi afară din sală. Ni s-a spus că vom fi anunţaţi în privinţa deciziei care se va lua în privinţa noastră”, ne-a spus Toma, referindu-se la el şi la Gheorghe Barna, celălalt exilat al PNL Sebiş.

„Nu înţeleg această atitudine. Postul de viceprimar a fost câştigat de un liberal, de un om al partidului. Ne facem de râs acum”, a mai completat Toma.

Cionca: pe statut

Iustin Cionca, prim vicepreşedinte PNL Judeţul Arad, ne-a declarat faptul că cei doi au fost excluşi din PNL. Practic, noi am aflat acest lucru chiar înaintea celor doi indezirabili. Cionca spune că Toma şi Barna nu au respectat statutul partidului, de aceea au fost daţi afară. „În statut scrie că Biroul Permanent Local se întruneşte, iar acolo se iau hotărâri referitoare la ce se votează în şedinţele de Consiliu Local. În această şedinţă s-a decis ca pentru postul de viceprimar să candideze Iustin Şchiop. Opoziţia a creat o diversiune şi l-a propus pe Teodor Toma pentru postul de viceprimar. Unii colegi consilieri locali au votat altfel decât s-a stabilit. Dar Toma a încălcat decizia Biroului Permanent Local şi a candidat. Dacă refuza candidatura, totul era în regulă. Dar nu a făcut acest lucru. Drept urmare, a fost încălcat statutul. Cei doi au fost excluşi din partid”, ne-a spus Iustin Cionca.

Continuă lupta

Teodor Toma a anunţat, însă, că nu va preda armele. „Voi merge la Curtea de Arbitraj a PNL, nu mi se pare justă decizia de excludere”, a anunţat Toma.

Taguri: , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor