Continuă festivalurile copiilor

De Eugen Rogojan
Continuă festivalurile copiilor
„Euromarionete” și „KINOdiseea” continuă să le ofere copiilor din Arad bucurie, prin teatru de păpuși și filme.

Cele două festivaluri dedicate copiilor – Festivalul Internațional de Film KINOdiseea și Festivalul Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete” continuă la Arad. Copiii și părinții continuă să aibe motive de bucurie și în zilele următoare, având la dispoziție șase piese de teatru și cinci filme dedicate lor, în două zile.

Teatru

„Dacă aș fi Matia Corvin”, spectacolul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, secția maghiară, va fi reprezentat la Arad joi dimineața, pe 18 mai, de la orele 9:30 și 11, pe scena Sălii Trupei de Marionete. De la 11, în Sala Mare a Teatrului Clasic, Fußtheater din Germania le aduce arădenilor spectacolul „Flautul Fermecat”, urmând ca de la ora 15, aceștia să se bucure de „Elefănțelul curios” al celor de la Teatrul Dollo din Arad, la Cinematograful Arta.

Ziua de vineri, 19 mai, începe la „Euromarionete” de la ora 9:30, atunci când spectacolele „Cenușăreasa” (Teatrul Regina Maria, Oradea, Trupa „Arcadia”) și Poveste despre „Hansel și Gretel” (Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova) vor fi jucate pe scenele Sălii Trupei de Marionete, respectiv Sălii Mari a Teatrului Clasic. Acestea vor fi reprezentate și de la ora 11. Ziua se încheie tot pe scena Sălii Mari a Teatrului Clasic, de la ora 19 cu spectacolul dedicat părinților, „Drame din iubire”, al celor de la Fußtheater din Germania.

Film

În programul KINOdiseea se regăsesc cinci proiecții în zilele de 18 și 19 mai, ce vor avea loc în Sala Mare a Cinematografului Arta din Arad. Joi vor fi „Jean, băiatul de pe Lună” (Franța, 2012 – durată de 95 de minute), ce va fi proiectat de la ora 10 și „Ponyo” (Japonia, 2012 – durată de 101 minute), ce va fi proiectat de la ora 12. Vineri vor fi proiectate în Sala Mare „Păsări călătoare” (Franța-Belgia, 2015), de la ora 10 și „Labyrinthus” (Belgia, 2015), de la ora 12.

Tot vineri va avea loc și o proiecție specială, în grădina de vară a cinematografului de pe strada Alecsandri. Filmul românesc „La drum cu tata”, din anul 2016, va fi proiectat pe ecranul grădinii de vară în cadrul aceluiași festival KINOdiseea. Proiecția va începe la ora 20, filmul având o durată de 111 minute. Intrarea la evenimentele din cadrul KINOdiseea este gratuită.

Festivalurile continuă

„Euromarionete” continuă până sâmbătă, 20 mai, când festivalul se va încheia printr-un „Family Meeting” al unor teatre din șase țări, ce va avea loc în Parcul Copiilor, în timp ce KINOdiseea va continua până duminică la Cinematograful Arta din Arad, oferindu-le arădenilor încă șase proiecții în zilele de sâmbătă și duminică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !