Continuă Greva Generală de la Probațiune

De Andreea Pintea
Continuă Greva Generală de la Probațiune
Consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune (SP) din Arad și alte 16 județe, inclusiv din București, au anunțat că sunt în continuare în Grevă Generală. Angajații care au intrat în grevă sunt din Alba, Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, București, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Sălaj, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

„Apreciem faptul că în cursul zilei de ieri – n.r. joi, conducerea Ministerului Justiției a întreprins acțiuni concrete în vederea rezolvării a două dintre cele 6 revendicări ale consilierilor de probațiune din București aflați în grevă, respectiv emiterea ordinului ministrului justiției comun prin care salariile consilierilor de probațiune se stabilesc în baza valorii de referință sectorială de 463,5 lei, precum și aprobarea de către ministrul justiției a aplicării corecte a sporurilor la salariul de bază în valoare de 30%, conform recomandărilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Considerăm însă că aceste acțiuni reprezintă doar un prim pas în rezolvarea problemelor salariale din sistemul de probațiune, fiind necesară asumarea unor termene clare și agreate de comun acord până la care să fie rezolvate toate revendicările formulate. Reiterăm mai jos, cele șase revendicări ale consilierilor de probațiune din cadrul SP București aflați în grevă: 1. calcularea corectă a salariilor conform formulei de calcul stabilită de Legea cadru de salarizare unitară în sectorul bugetar și confirmată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale; 2Plata efectivă a sumelor de bani rezultate din calcularea incorectă a salariilor, în baza unei formule de calcul eronate, din luna ianuarie 2018 până în prezent; 3. Elaborarea și emiterea Ordinului Ministrului Justiției (OMJ) comun și calcularea imediată a salariului având la bază Valoarea de Referință Sectorială (VRS) de 463,5 lei, conform adresei emise de ministrul justiției în luna mai 2018, în vederea emiterii OMJ individuale cu VRS 463,5 lei; 4. Plata efectivă a drepturilor salariale în conformitate cu OMJ individuale menționate la punctul 3; 5. Aducerea la îndeplinire a OMJ 542/05.02.2018 prin plata efectivă a drepturilor salariale restante pentru perioada decembrie 2016 – noiembrie 2017; 6. Punerea în executare a hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile pronunțate în favoarea consilierilor de probațiune”, se arată într-un comunicat de presă al consilierilor de probațiune transmis către Mediafax.

Pe perioada grevei, angajații Serviciului de Probațiune București vor asigura serviciile esențiale aflate în sarcina instituției, reprezentând cel puțin o treime din activitatea normală, asigurând „participarea serviciului la ședințele de judecată la care a fost citat, întocmirea la termen a referatelor de evaluare pentru inculpați, precum și rezolvarea altor sarcini considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către organele judiciare”.

Greva generală a Serviciului Probațiune a fost declanșată miercuri, 18 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !