Continuă greva în Piaţa Avram Iancu

50Comentarii
Continuă greva în Piaţa Avram Iancu
ARAD – Locatarii din clădirea situată în Piaţa Avram Iancu, numărul 11, continuă greva foamei începută marţi.

Chiriaşii care locuiesc în imobilul care, în urma unei decizii judecătoreşti, aparţine familiei viceprimarului Levente Bognar, sunt hotărâţi să continue greva foamei pe care au început-o în după-masa zilei de marţi. „Nu mai mâncăm şi nu mai bem nimic până când nu ni se va rezolva situaţia”, spune una dintre locatare. Chiriaşii spun că sunt de acord să fie evacuaţi atâta timp cât li se va pune la dispoziţie un alt loc în care pot să locuiască măcar până va trece frigul. „Prim-ministrul Boc se laudă că adună oamenii străzii pentru ca aceştia să nu moară. Familia Bognar ne scoate afară la -15 grade. Unde putem să mergem?”, se întreabă retoric o chiriaşă.

Evacuare cu forţa

Din spusele locatarilor, apartamentele sunt evacuate cu forţa. Uşile de la intrare sunt sparte, oamenii sunt scoşi afară, iar apoi sunt puse uşi metalice pentru ca nimeni să nu mai poată intra. Accesul în clădire este interzis oricărei persoane care nu locuieşte acolo. Oamenii cred că s-a luat această decizie pentru a nu fi mediatizat cazul. O patrulă de jandarmi se află detaşată la faţa locului în cazul în care va izbucni un scandal, dar, deocamdată, nu a fost nevoie de intervenţia lor. În schimb, a fost nevoie de intervenţia ambulanţei, deoarece chiriaşii aflaţi în greva foamei se simt tot mai slăbiţi, iar tensiunea arterială a acestora atinge cote uriaşe. „Orice s-ar întâmpla, noi nu vom ceda. Vom rămâne în greva foamei chiar dacă leşinăm”, spun chiriaşii.

Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, spune că niciunul dintre locatarii clădirii din Piaţa Avram Iancu nu şi-a depus cerere pentru locuinţă socială. „Am făcut verificări chiar astăzi, dar nu am găsit nicio cerere în acest sens. Dacă şi-ar fi depus cereri pentru locuinţe sociale, ar fi putut primi un acoperiş deasupra capului, mai ales că ei au condiţii speciale, respectiv există un ordin de evacuare împotriva lor. Cu toate acestea, nu a fost înregistrată nicio cerere de locuinţă din partea niciunei persoane care locuieşte în clădirea cu pricina”, a declarat Corina Drăghici.

Ameninţă cu sinuciderea

Locatarii imobilului din Avram Iancu 11 spun că vor recurge la metode extreme dacă nu vor fi protejaţi cumva de administraţia locală. „Nu vrem mult. Să ne dea o cămăruţă în care să stăm până când trece iarna, şi după aceea găsim noi alte soluţii. În schimb, dacă ne vor scoate în stradă şi ne vor abandona acolo, eu sunt hotărâtă că voi merge să mă otrăvesc în faţa Primăriei, iar în buzunar voi lăsa un bileţel în care voi explica cine este de vină pentru gestul meu. Măcar să mă vadă cum mor acolo, în faţa lor, dacă nu mă ajută cu nimic”, ameninţă una dintre femeile aflate în greva foamei.

A.G.50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor