Continuă nebunia la Pașapoarte

De Andreea Pintea
6Comentarii
Continuă nebunia la Pașapoarte
Cozile infernale și îmbulzeala sunt la ordinea zilei la Serviciul Pașapoarte, situația urmând să rămână neschimbată cel puțin pentru această vară.

Aproape 200 de pașapoarte au fost eliberate în fiecare zi a săptămânii trecute. Sezonul de foc de la Serviciul Pașapoarte continuă, cel mai probabil până la finele lunii august. Îmbulzeala, cozile interminabile și inevitabillele conflicte între cei care stau la rând, caracterizează activitatea Serviciului din aceste zile.

955 de pașapoarte în 5 zile

„În ultima săptămână au fost depuse un număr total de 955 de cereri pentru eliberarea de pașapoarte simple electronice și temporare. Din acest număr 577 de cereri au fost pentru pașapoartele simple electronice și 378 au fost cereri pentru eliberarea pașapoartelor simple temporare. Toate pașapoartele simple temporare au fost emise și eliberate în aceeași zi sau cel târziu a doua zi”, a explicat Florentina Horgea, prefectul județului în cadrul unei conferințe de presă.

Bonuri până la 10.30

Dat fiind numărul foarte mare de solicitări, arădenii vor putea scoate bonuri de ordine pentru a depunde cererile aferente eliberării de pașapoarte doar în intervalul 8.30-10.30. Bonurile de ordine se eliberează doar după ce solicitanții au achitat contravaloarea pașaportului, însă nu se vor putea elibera mai mult de 50 de bonuri per birou- aproximativ 150 de tichete zilnic.

Fără minori la pașapoartele temporare

Părinții care vor să le facă pașaport temporar copiilor minori trebuie să știe că nu e obligatoriu să vină cu cei mici la biroul Pașapoarte. Potrivit Legii nr 248/2005 respectiv ale HG nr 94/2006 în cazul cărora părinții prezintă fotografia minorului, nu se elibereaza bon de ordine, nefiind necesară prezența minorului la depunerea cererii.

Casetă: Creștere de 22.5%

Măsurile organizatorice speciale luate de Prefectură vin ca urmare a creșterii numărului de cereri pentru pașapoarte cvu 22.5%, față de perioada similară a anului trecut. Informații cu privind documentele ce trebuiesc depuse în dosarul pentru pașaport se pot obține de pe pagina de internet a Prefecturii, secțiunea pașapoarte – www.prefecturaarad.ro .6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor