Continuă scandalul de la Apă

De Alin Gherasim
4Comentarii
Continuă scandalul de la Apă
© Apele, departe de a se fi calmat FOTO: JA
Adrian Ţolea a anunţat că adresa venită de la un director al Ministerului Fondurilor Europene nu produce niciun efect juridic.

Compania de Apă Arad şi Prefectura trebuie să se pregătească de continuarea războiului cu cei de la Consiliul Judeţean Arad (CAA). Şi asta pentru că, deşi un director din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis o adresă spre instituţiile din Arad, Adrian Ţolea a anunţat că adresa respectivă nu înseamnă nimic. În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreședintele cu atribuţii de preşedinte al CJA a anunţat că „adresa respectivă reprezintă doar opinia celui care o semnează şi nu produce niciun efect juridic. Vom solicita o întrevedere cu Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, pentru a discuta situaţia de la Compania de Apă, dar îi vom prezenta şi această adresă”, a anunţat Ţolea.

Nu se leagă de activitate

Şeful CJA a încercat să demonteze fiecare propoziţie care apare în adresa respectivă, declarând că ceea ce se scrie acolo sunt lucruri cunoscute inclusiv de cei de la Consiliul Judeţean şi care nu au nicio legătură cu tentativa instituţiei judeţene de schimbare a sistemului de administrare al Companiei de Apă. „Niciuna dintre activităţile Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal nu este pusă în pericol. La un moment dat, directorul Cătălin Gheran vorbeşte despre 51 şi 241 din 2006 care fac referire la consiliile de administraţie. Gheran spune că, în baza acelor legi, nu poate fi schimbat sistemul de administrare al companiei din unitar în dualist. Directorul nu greşeşte, dar omite să spună că, ulterior emiterii celor două legi, a apărut legea 441 în care se vorbeşte pentru prima oară de sistem dualist. Aşadar, Gheran spune că în baza celor două legi nu putem desfiinţa consiliul de administraţie. Dar, în baza legii 441, putem”, susţine Ţolea.

Atac la prefect

Adrian Ţolea a ţinut să vorbească şi despre atitudinea prefectului care, dintr-odată, s-a implicat în scandal şi face tot posibilul să îi scape basma curată pe cei şapte directori ai Companiei de Apă, dar şi pe membrii Consiliului de Administraţie, inclusiv pe Adrian Nedelciu, trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. „Prefectul se ascunde după această adresă, dar să nu uităm că prefectul a atacat hotărârea din 22 decembrie, care se referă la modificarea sistemului de administrare, pe cu totul alte criterii decât cele arătate în această adresă. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, Cosmin Pribac ar fi trebuit să meargă la Ministerul Fondurilor Europene să apere interesul arădenilor, nu interesul unui grup transpartinic”, a mai spus Ţolea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor