Contrabandă cu ţigarete

10Comentarii
Contrabandă cu ţigarete
ARAD – O firmă din Buzău cu punct de lucru în Arad a emis facturi fictive pentru ţigarete.

Facturi fără acoperire pentru ţigarete în valoare de peste două milioane de lei. Acest caz a fost descoperit de Garda Financiară Arad, în cloaborare cu Comisariatul General al Gărzii Financiare şi cu GF din Timiş, Caraş-Severin şi Dolj.

În fapt este vorba despre o societate comercială din Buzău, SC Unic Distribution & Logistics SRL, care a livrat către mai multe societăţi din Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Dolj, ţigarete în valoare totală de 2.738.449,09 lei. „Comisarii GFA au desfăşurat controale la societăţile comerciale cu sediul social declarat pe raza judeţului Arad, care figurau ca beneficiari pe facturile întocmite de către SC Unic Distribution & Logistics SRL, prin punctul de lucru situat în municipiul Arad. În urma acestor verificări a rezultat, cu unele excepţii, faptul că reprezentanţii legali ai acestor unităţi nu recunosc aceste operaţiuni de livrare de ţigarete, explicând şi că mărfurile în cauză nu le aparţin. Mai mult, documentele de livrare au fost întocmite de către numitul Mezea Radu-Cristian, iar pe cele mai multe facturi la rubrica «date privind expediţia» erau trecute nume fictive”, a explicat directorul coordonator al GFA, Anton Pop.

În aceste condiţii, comisarii GFA au concluzionat că în perioada 01 august 2009 – 11 noiembrie 2009, Radu-Cristian Mezea, gestionar al punctului de lucru Arad al SC Unic Distribution & Logistics SRL a utilizat şi introdus în circuitul comercial înscrisuri cu date fictive, existând posibilitatea ca mărfurile să fi fost comercializate de către alţi beneficiari. Cazul a fost înaintat organelor de cercetare penală, prejudiciul estimat fiind de 519.963 lei.

A.P.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor