Controale la evazioniştii cu alcool

Controale la evazioniştii cu alcool
Firmele care comercializează cu amănuntul băuturi alcoolice cu timbre false sau netimbrate sunt în atenţia Gărzii Financiare Bihor (GFB). Călin Gal, comisar-şef la GFB, atenţionează că amenda minimă este de 200 milioane de lei şi se aplică indiferent de valoarea sau cantitatea băuturilor netimbrate depistate.

Barurile, restaurantele, ABC-urile – din mediul urban sau rural – sunt direct vizate de controalele celor de la GFB.

 „Trebuie să îşi cumpere băuturile legal, pentru că amenzile pornesc de la 200 de milioane şi pot atinge chiar şi un miliard de ROL. Pentru câteva lăzi sau sticle riscă foarte mult”, a reliefat Călin Gal.

Nu merită riscul

Comisarul-şef ne-a relatat că au fost cazuri în care pentru mărfuri în valoare de 2-3 milioane, patronii au avut de achitat amenzi de sute de milioane de ROL. Aceşti comercianţi riscă însă chiar mai mult, şi anume să fie sesizaţi penal.

În prima parte a acestui an s-au făcut cinci sesizări penale pentru a se verifica cine este responsabil de punerea în vânzare a băuturilor şi a timbrelor false.

Patru operatori economici au fost sancţionaţi pentru că au comercializat băuturi alcoolice cu timbre false, unul fiind depistat cu băuturi alcoolice netimbrate. Din cei opt operatori economici verificaţi au fost sancţionaţi şase, cu amenzi de peste 600 milioane de ROL.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !