Controale pe munca in strainatate

De Andreea Pintea
Controale pe munca in strainatate
  ARAD. Modul în care agenţii de ocupare a forţei de muncă respectă prevederile legale privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate a fost atent verificat de către inspectorii muncii.

„În perioada 04.10 – 02.11.2012, au fost controlaţi 26 agenţi economici, iar în urma celor 30 de deficienţe constatate, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 20.000 lei. În actele de control, inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru intrarea în legalitate”, a punctat ing. Ovidiu Jugu, inspector şef.

Fără protecţia muncitorilor

Printre cele mai întâlnite deficienţe se numără: contractele cu oferte ferme de locuri de muncă încheiate între agentul de ocupare a forţei de muncă din România şi persoanele juridice din străinătate nu conţineau toate elementele prevăzute de Legea 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, cum ar fi: tariful orar, salariul lunar şi datele de plată a salariului; condiţiile de cazare, de locuit sau, după caz, de închiriere a unei locuinţe şi de asigurare a hranei; o parte din agenţii de ocupare a forţei de muncă nu au respectat obligaţia de a asigura încheierea contractelor individuale de muncă dintre salariatul roman şi angajatorul străin şi în limba română. De asemenea, inspectorii ITM au depistat şi agenţi de ocupare a forţei de muncă care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege pentru medierea angajării cetăţenilor români în străinătate. Un exemplu în acest sens ar fi cel al societăţilor care fie nu dispuneau de spaţiul necesar unei asemenea activităţi, fie nu aveau oameni angajaţi cu experienţă în domeniul forţei de muncă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !