Controale şi activităţi preventive ale pompierilor

De Alexandra Lăzureanu
Mereu aproape de oameni FOTO: ISU Crişana
Mereu aproape de oameni FOTO: ISU Crişana
Anul a început în forţă pentru Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”.


Astfel, în vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul lunii ianuarie a.c., Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 159 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean şi unităţi sanitare.

Nereguli depistate

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 1035 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 402 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 693 sancţiuni, cuprinzând 587 avertismente şi 106 amenzi, în cuantum de 126000 lei. Principalele nereguli au constat în: mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, coşuri de evacuare a fumului necurăţate periodic şi neizolate faţă de materialele combustibile din structura podului, elemente de lemn din structura acoperişurilor neignifugate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru unele clădiri, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor etc.. Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 198 exerciţii în caz de incendiu şi opt exerciţii de alarmare publică, respectiv 226 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

Campanii preventive

De asemenea, în prima lună a acestui an, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a desfăşurat la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur” şi „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” activităţi ce vor continua şi în următoarele luni.

Obiectivul Campaniei „Nu tremur la cutremur” îl constituie conștientizarea, informarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur, iar Campania „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” vizează reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor, etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

„În scopul materializării obiectivelor celor două campanii, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă membrilor comunităţilor locale paupere, precum şi lecţii deschise în unităţile de învăţământ, prin intermediul cărora cadrele didactice şi elevii au fost familiarizaţi atât cu măsurile şi regulile de comportare în situaţii de urgenţă, cât şi cu importanţa asumării responsabilităţii de către fiecare cetăţean cu privire la rolul pe care îl joacă în protejarea propriei persoane, a celor dragi şi a comunităţii în ansamblul ei”, informează căpitan Camelia Roşca, ofiţer de informare şi relaţii publice al ISU Crişana Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !