Control la bani în primării

4Comentarii
Control la bani în primării
ARAD – Prefectura anunţă demararea de controale la toate primăriile din judeţ pe tema calculului salariilor.

Nicio primărie din judeţ nu a calculat salariile angajaţilor în conformitate cu prevederile legale. Faptul a intrat în atenţia Prefecturii, care demarează un control la toate primăriile din judeţ. Aşa cum vă informam la începutul acestei săptămâni, Agenţia judeţeană pentru prestaţii sociale Arad a constatat, în urma controalelor efectuate, că „din totalul de 192 ordonatori de credite doar 3 au avut statele de personal fără reîncadrări eronate (Consiliul Judeţean Arad, Direcţia Judeţeană de Evidenţa Persoanelor Arad, Şcoala Populară de Arte Arad)”. Cu alte cuvinte, nicio primărie şi nicio unitate de învăţământ nu a calculat salariile aşa cum cere noua legislaţie.

La control!

Începând de săptămâna viitoare, reprezentanţii Prefecturii Arad au anunţat că vor demara controale tematice la toate primăriile din judeţul Arad. „Şi în acest an, am decis să începem verificările la cele 77 de unităţi administrativ teritoriale. Pe lângă tematica pe care o abordăm în fiecare an, vom acorda o atenţie sporită modului în care au fost calculate salariile la primării”, a declarat prefectul Călin Bibarţ. Dacă neregulile contatate de AJPSA persistă, Prefectura va sesiza Curtea de Conturi, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Ramona Creţu

Nouă sporuri şi premii

Prefectura a primit un raport al AJPSA, în care sunt precizate neregulile constatate. În raport sunt enumerate nouă tipuri de sporuri, respectiv, premii de 2% şi 10%. Primăriile au primit sarcina de a arăta care este temeiul legal şi să prezinte avizele şi buletinele de determinare pentru acordarea sporurilor de dispozitiv, de stabilitate, de confidenţialitate, de calculator, de urbanism, de relaţii cu publicul, de risc, de fidelitate şi de condiţii de muncă. „În conformitate cu art.5 alin.1 lit.b  din OUG 1/2010  sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale prevăzute în anexele la Legea-cadru nr. 330/2009, care nu se introduc în salariul de bază, se acordă în aceleaşi cuantumuri de la 31 decembrie 2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, (…) şi nu pot depăşi 30% din salariul de bază”, precizează în raport Daniela Bătrîn, directorul AJPSA.

CJA, în instanţă

Sporurile acordate în anii precedenţi la Consiliul Judeţean, în urma deciziei Curţii de Conturi, la vremea respectivă, au fost imputate funcţionarilor. După ce câteva luni, funcţionarii au restituit o parte din sporuri, recuperarea banilor a fost stopată. Asta, deoarece, în prezent există o acţiune în instanţă, a sindicatului angajaţilor din CJA în legătură cu sporurile acordate.

S.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor