Control ulterior pentru deconturi

ARAD. În tot mai multe cazuri inspectorii fiscali decid să efectueaze controlul pentru deconturile de taxă pe valoare adăugată, după ce agentul comercial a intrat în posesia sumelor solicitate. Dacă în 2009 dintre cele 1.776 deconturi soluţionate – perioada de referinţă fiind ianuarie – septembrie, controlul ulterior a fost efectuat în cazul a 881 de societăţi, în acest an numărul este mult mai mare.

Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţelui Arad de la începutul acestui an şi până la finele lunii septembrie au fost soluţionate un număr de 1.712 deconturi TVA, dintre care în 1.280 de cazuri controalele s-au făcut ulterior. „Personalul cu atribuţii de inspecţie fiscală a fost antrenat în acţiunea de verificare a realităţii sumelor negative din deconturile de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare, depuse de agenţii economici şi transmise spre soluţionare Activităţii de Inspecţie Fiscală, atât cele cu control ulterior soluţionate de către administraţiile finanţelor publice aparţinând Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Arad, cât şi cele transmise spre soluţionare cu analiză de risc pentru control anticipat”, se spune în raportul DGFP Arad.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase