Copii preferă să se întoarcă în stradă

1Comentariu
Copii preferă să se întoarcă în stradă
Fenomenul „copii străzii” a cunoscut în ultimii ani o evoluţie ascendentă. În judeţul Arad nu există statistici exacte care să monitorizeze numărul copiilor care trăiesc pe stradă.

Responsabilitatea îngrijirii acestora revine Serviciului de consiliere şi intervenţie în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat şi personalului din cele două centre de primire în regim de urgenţă, respectiv Centrul de primire minori şi Adăpostul de zi şi noapte. În aceste centre au fost internaţi 680 de minori în anul 2003 şi 725 în 2004.

În cursul acestui an, au fost consiliaţi 155 de copii ai străzii, din care 128 au solicitat asistare în cadrul Adăpostului de zi şi noapte.

Interviurile realizate de reprezentanţii UNICEF în România cu personalul din aceste centre au evidenţiat faptul că cea mai mare problemă cu care se confruntă reprezentanţii instituţiilor de asistenţă socială este fuga din centrele de plasament. Peste 70% din copii se întorc în stradă.

Şi cei care acceptă să stea într-un centru de plasament riscă să ajungă înapoi de unde au plecat, deoarece după vârsta de 25 de ani, statul nu mai intervine în nici un mod în rezolvarea problemelor celor care părăsesc centrele, lucru care poate conduce la alegerea străzii ca mijloc de trai.

Diana Rotar1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor