Copiii din parohia din parohia Şiria la Mănăstirea Hodoş-Bodrog

2Comentarii
Copiii din parohia din parohia Şiria la Mănăstirea Hodoş-Bodrog
ARAD – Copiii din parohia din parohia Şiria la Mănăstirea Hodoş-Bodrog.

Copiii din cadrul corului „Arhanghelii” al Bisericii ortodoxe din Şiria au participat, duminică, 28.11.2010, la Sfânta Liturghie la MânăstireaHodoş-Bodrog.
 
Copiii au fost coordonaţi de către preotul Iulian Botezatu, paroh la Biserica Ortodoxă din Şiria şi de către doamna preoteasă Angela Botezatu, care se ocupă în mod deosebit de pregătirea lor, alături a stat şi doamna învăţătoare Viorica Secheşan de la Şcoala Generală „Ioan Slavici” din Şiria. Copii au aşteptat cu nerăbdare momentul plecării şi au reuşit să se integereze foarte repede în atmosfera de rugăciune din cadrul Mănăstirii. Ei au susţinut un mini-concert de colinde şi pricesne. Această acţiune este cuprinsă într-un parteneriat între Biserica Ortodoxă din Şiria, Primăria comunei Şiria şi Şcoala Generală „Ioan Slavici” din Şiria, care se încadrează în proiectul „Hristos împărtăşit copiilor”, program care se află în derulare în BisericăOrtodoxă Română.
 
Credincioşii prezenţi au trăit clipe de înălţare sufletească, pentru că au primit vestea „Naşterii Domnului” de la copii. Copiii l-au avut alături pe domnul Ing. Valentin Bot, primarul comunei Şiria, si soţia sa – doamna Adriana Bot.
Primarul Valentin Bot a facilitat deplasarea corului de copii de la Şiria la Mănăstirea Hodoş-Bodrog şi a dorit să fie prezent la această acţiune deosebită. „Am venit cu 50 de copii şi sperăm ca în viitor să participăm şi la alte acţiuni bisericeşti încât să consolidăm un cor de tineri pentru viitorul Bisericii din Şiria”, a declarat primarul Valentin Bot.
Din rândul credincioşilor din parohia Şiria a fost prezentă şi doamna Ing. Tămaş Livia, care a sprijinit financiar această iniţiativă.
 
Preotul Iulian Botezatu a rostit cuvântul de învăţătură la duminica XXX-a a „Dregătorului bogat” şi a evidenţiat rolul decisiv al milostenie în viaţa creştinului şi a explicat modul în care este percepută bogăţia în lumina Evangheliei Lui Hristos.
Preotul Iulian Botezatu ne-a declarat: „La final părintele arhimandrit Nestor Iovan, stareţul mănăstirii Hodoş-Bodrog, a mulţumit în mod deosebit preotul Iulian Botezatu, pentru că a venit împreună cu copiii la mănăstire şi i-a încurajat pe toţi cei care s-au implicat să-şi aducă aportul şi pe mai departe la educare în spritul Evangheliei lui Hristos a copiilor, mai apoi a reliefat faptul că există o asemănare între corul de copii şi corul îngerilor., şi a conchis spunând : „Că avem o responsabilitate deosebită faţă de aceşti copii, grija pentru ei trebuie să reprezinte o prioritate pentru Biserica Ortodoxă, pentru că numai în felul acesta putem privi cu speranţă în viitor”. Copiii au participat la o agapă creştină în trapeza Mănăstirii Hodoş-Bodrog”.
 
V.F.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor