Copiii străzii, la Zădăreni

2Comentarii
Copiii străzii, la Zădăreni
ZĂDĂRENI. DGASPC Arad a inaugurat, ieri, un adăpost de noapte şi de zi pentru 16 copii ai străzii.

Casă pentru copiii străzii. Asta oferă, în esenţă, adăpostul de noapte şi de zi inaugurat, joi, în localitatea Zădăreni, la numărul 437. Începând de la 1 ianuarie 2011, aici vor locui, pe perioadă nedeterminată, 16 copii cu vârste între 3 şi 18 ani, care trăiesc în stradă şi au părinţi cu domiciliul în municipiul sau judeţul Arad.

„Ei au fost selectaţi deja de la Centrul de criză de pe strada Udrea. Vor beneficia la acest adăpost de casă, masă, educaţie, absolut tot. Vor merge la şcoală, se vor integra în comunitate… Vor putea rămâne aici până când vom reuşi integrarea lor” – explică managerul de proiect Rodica Crainic, director adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad. De altfel, scopul declarat al înfiinţării adăpostului de noapte şi de zi de la Zădăreni îl constituie ocrotirea copiilor străzii pe o perioadă mai îndelungată şi reintegrarea lor socială şi familială.

Proiectul

Proiectul „Adăpost de noapte şi de zi pentru copiii străzii, Zădăreni” a fost depus în 2007, în 2008 a început construcţia clădirii, iar în vara acestui an investiţia a fost finalizată. Terenul pe care a fost ridicată clădirea a fost evaluat la 37.700 euro, fiind primit în folosinţă din partea Primăriei Zădăreni. „Bugetul total al proiectului este de 257.544 de euro, din care contribuţia Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei este de 167.899 euro, 46.351 – contribuţie proprie, iar 2.941 euro – contribuţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului” – spune dr. Edita Iuhasz, director al DGASPC Arad.

Din aceşti bani s-a construit o clădire pe două nivele (parter + etaj), cu patru dormitoare, băi, bucătărie, loc pentru servirea mesei etc. Schema de personal a adăpostului cuprinde 16 posturi, din care ocupate sunt doar cinci. Între acestea se numără: asistent social, psiholog, educatori.

Conform DGASPC Arad, numărul total al copiilor care trăiesc pe străzile din Arad este până într-o sută. Dar cei care au părinţi cu domiciliul în judeţul Arad nu sunt foarte mulţi – aproximativ 40% -, majoritatea venind din alte judeţe.

DIANA DUŢU

diana.dutu@informmedia.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor