Copilul de azi, cititorul de maine

De Daniel Scridon
Copilul de azi, cititorul de maine
ARAD. Lectura e un instrument care dezvoltă posibilitatea de comunicare între oameni, făcându-se ecoul capacitaţilor de gândire şi limbaj. Ea contribuie într-o mare măsură la lărgirea orizontului de cunoaştere al elevilor, la formarea unui vocabular activ, bogat şi colorat, la o exprimare aleasă, corectă, literară, la educarea sentimentelor estetice. Gustul pentru citit nu vine de la sine, ci se formează printr-o muncă ce înglobează răbdare şi multă perseverenţă.

Trezirea interesului pentru lectură în general este unul dintre obiectivele activităţii desfăşurate de învăţător cu elevii claselor primare. Pentru realizarea acestui obiectiv, învăţătoarele Oprea Doina şi Popa Nadia de la Şcoala Gimnazială ,,Caius Iacob” Arad derulează la nivelul clasei a IV-a A Step by Step proiectul ,,Magia Cărţilor”.

Activităţile desfăşurate de către Biblioteca Judeţeană ,,A.D. Xenopol” Arad – ,,Se depănă poveşti…” le-a oferit copiilor, recent, prilejul de a intra într-o lume minunată chiar în ,,casa cărţilor”. A fost o activitate interactivă, condusă de doamna bibliotecar Lucia Bibart cu multă măiestrie şi tact pedagogic, care s-a dovedit a fi pe placul copiilor.

La biblioteca judeţeană, elevii au vizitat o bibliotecă foarte modernă şi funcţională. Au fost foarte atraşi de tot ceea ce au găsit acolo, fiind impresionaţi de modul cum este compartimentat spaţiul: secţia pentru copii şi secţia pentru adulţi. În spaţiul destinat copiilor se află sala cu colecţiile de cărţi aranjate după diferite criterii, sala de lectură, ludoteca. A urmat apoi vizita spaţiului destinat artei. Elevii au răsfoit cu plăcere cărţile voluminoase arătându-se dornici de a reveni cu părinţii pentru a se înscrie la bibliotecă.

La ora de limba română din ziua următoare vor scrie o compunere despre această vizită. Considerăm această activitate un pas mic pentru un deziderat mare: copilul de azi, cititorul de mâine!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !