Cornul şi laptele întârzie, iar, în şcolile din Arad

De Alin Gherasim
Cornul şi laptele întârzie, iar, în şcolile din Arad
Cei de la Consiliul Judeţean anunţă că elevii vor primi de abia prin octombrie corn şi lapte.

De luni, 12 septembrie, începe noul an şcolar. După cum ne-au obişnuit deja în ultimii ani, cei de la Consiliul Judeţean Arad nu sunt în stare să organizeze la timp licitaţiile pentru cornul şi laptele elevilor. Şi anul acesta, chiar dacă s-a schimbat conducerea, obiceiurile sunt aceleaşi: licitaţie organizate târziu, produse care vor ajunge, în cel mai bun caz, la o lună după ce începe şcoala. Anunţul întârzierii a fost făcut chiar de către cei de la CJA. Bineînţeles, altcineva e de vină, nu ei, funcţionarii care trebuiau să organizeze licitaţiile.

„Datorită programării realizate de SEAP, sistemul electronic de achiziții publice, elevii din județul Arad vor primi laptele și cornul alocate prin programul național cu o întârziere de câteva săptămâni după începerea școlii”, ne-au anunţat cei de la CJA. Şi aceştia continuă cu o tentativă de explicaţie: „Agenția Națională pentru Achiziții Publice a acceptat documentaţiile depuse de autoritățile arădene în 25 august (pentru produsele de panificaţie) şi în 31 august (pentru produsele lactate), iar SEAP a fixat termenul limită de depunere a ofertelor pentru 4 octombrie (pentru produsele de panificaţie) şi 7 octombrie (pentru produsele lactate), la aproape o lună de la începerea şcolii”.

Ceea ce nu spun reprezentanţii CJA este că orice licitaţie are un termen de depunere a ofertelor de o lună de zile. Aşa că încearcă să îi ia de proşti pe toţi arădenii şi să arunce „mâţa moartă” în curtea celor de la SEAP. Cei de la CJA nu spun, însă, că documentaţia necesară licitaţiei trebuia trimită spre verificare mult mai devreme, pentru ca licitaţia să fie finalizată până în 12 septembrie.

Poate şi mai târziu

Chiar în comunicatul trimis de CJA apare faptul că data limită pentru depunerea ofertelor este de 4 octombrie pentru produsele de panificaţie şi 7 octombrie pentru cele lactate. Dar aceste date nu vor coincide, cu siguranţă, cu datele la care cornul şi laptele vor ajunge în şcoli. Pentru că de la depunerea ofertelor şi până la demararea efectivă a contractului vor mai trece zile bune. În plus, există riscul de a nu fi stabilită nicio firmă câştigătoare a licitaţiilor. Asta va însemna alte două luni de zile de pauză.

Se ştie câştigătorul?

O altă informaţie lansată în spaţiul public tot de către cei de la CJA este următoarea: „ne dorim să trimitem în școlile din județ produse fabricate la Arad, cu materie primă arădeană”. Din această declaraţie se poate înţelege un singur lucru: este cunoscută firma care va câştiga licitaţia. Altfel, informaţia nu stă în picioare. Şi asta pentru că, de ani de zile, licitaţia pentru produsele lactate a fost câştigată de societatea Simultan din Timişoara. Aşa că, dacă suntem anunţaţi că elevii vor consuma produse din Arad, înseamnă că deja se ştie câştigătorul licitaţiei. Deh, altă conducere, alte afinităţi…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !