Corupţia în învăţământ şi sănătate

3Comentarii
Corupţia în învăţământ şi sănătate
Cauzele şi soluţiile fenomenului au fost identificate în cadrul unei dezbateri publice. Comunicat Pro Democratia

Nivelul de salarizare necorespunzător, dotările insuficiente, finanţarea deficitară, mentalităţile şi obiceiurile cetăţenilor, mecanismele instituţionale ineficiente, pregătirea scăzută a personalului, managementul slab, finanţarea preferenţială a sectorului de stat în condiţiile în care şi sectorul privat oferă servicii publice – acestea sunt câteva dintre cauzele care generează corupţia în învăţământ şi sănătate.

Cel puţin aşa au stabilit reprezentanţi ai conducerii instituţiilor de învăţământ şi sanitare din Arad, ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Biroului Judeţean Anticorupţie şi sectorului neguvernamental, cu ocazia dezbaterii „Integritatea publică în educaţie şi sistemul sanitar”.

Întâlnirea a fost organizată de Asociaţia Pro Democraţia în Arad, fiind a doua dintr-o suită de trei întâlniri prevăzute a se desfăşura la nivel naţional în 17 localităţi din ţară. Dezbaterile se desfăşoară în cadrul proiectului „Caravana anti-corupţie”, proiect finanţat din fonduri Phare, care are ca beneficiar Ministerul Justiţiei.

Soluţii

În cadrul dezbaterii au fost identificate şi câteva posibile soluţii ce ar putea conduce la diminuarea fenomenului corupţiei în învăţământ şi sănătate.

Printre acestea se numără: *educaţia cetăţenilor cu începere de la cele mai fragede vârste; *creşterea nivelului de finanţare a ambelor sisteme – atât în învăţământ, cât mai ales în sănătate – care să conducă la o creştere substanţială a nivelului de salarizare; *descentralizarea, privatizarea şi conştientizarea civică.

D.D.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor