Cosma: Kiss e cercetat penal!

4Comentarii
Cosma: Kiss e cercetat penal!
ORADEA – Consilierul judeţean PRM Felix Cosma e convins că preşedintele udemerist al Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru, face obiectul unor cercetări penale ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea.

Amintim că, la finele anului trecut, Cosma a cerut DIICOT să îl informeze dacă şeful CJ Bihor este cercetat în vreun dosar penal, pentru ca, în funcţie de răspuns, Cosma să-i ceară apoi demisia sau măcar suspendarea din funcţie a „elnok-ului” de la Judeţ.

La începutul acestei luni, Felix Cosma a primit răspuns de la DIICOT, răspuns pe care l-a făcut public ieri. „Vă facem cunoscut că potrivit art. 12, alin. 1 lit. e şi f din L 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, datele pe care le solicitaţi privindu-l pe Kiss Alexandru sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor. Ca urmare, solicitarea dvs. nu poate fi soluţionată favorabil”. Semnează procurorul-şef Miu Mitică.

Dosar folosit politic?

Iată cum a comentat Cosma răspunsul formulat de către DIICOT: „Faptul că DIICOT se codeşte să ofere un răspuns pe această temă sensibilă mă face să cred că dam domnul Alexandru Kiss este cercetat într-un dosar penal, doar că acest lucru este ţinut sub tăcere. Este foarte grav dacă preşedintele Consiliului Judeţean e cercetat penal – după unele informaţii pe care le am pentru spălare de bani – pentru că este chiar omul care conduce destinele judeţului nostru (…) Dacă domnul Kiss este cercetat penal de DIICOT, această informaţie trebuie să aibă caracter politic. DIICOT nu poate să ţină acest lucru sub preş. Nu aş dori să mă gândesc că acest dosar pe care mai mult ca sigur că îl are domnul Alexandru Kiss este folosit de anumiţi „prieteni” politici de-ai săi pentru şantaj sau alte presiuni”.

În final, Cosma a anunţat că va înainta o adresă şi către DIICOT Bucureşti în speranţa că va primi un răspuns edificator de la forul central.

Calin Corpas4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor