Coşmar gata în toamnă?!

4Comentarii
Coşmar gata în toamnă?!
ARAD – Promisiuni: lucrările din Sânciolaul Mic finalizate în toamnă, cele din Gai şi Bujac doar la sfârşitul anului.

Lucrările de canalizare şi asfaltare a cartierului Sânicolaul Mic vor fi finalizate până în toamnă. Declaraţia aparţine directorului executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei Arad. Răzvan Popa mai susţine că lucrările de canalizare şi asfaltare din Gai şi Bujac (care fac parte din acelaşi proiect finanţat de Banca Mondială) vor fi finalizate până la sfârşitul anului, deşi aici au fost şi vor fi probleme. Întârzierile în aceste două cartiere sunt date de terenul extrem de nisipos, care obligă firma să-şi asigure temeinic orice lucrare pentru a evita pe viitor alte accidente de muncă (asemeni celui de anul trecut). Condiţiile geo-tehnice şi nivelul freatic foarte ridicat fac ca lucrările din Gai şi Bujac să înainteze extrem de greu. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Sânicolaul Mic, cartier mai mic. Mai multe străzi din cartier sunt deja finalizate: s-a pus aici punct final canalizării menajere, pluviale, a racordurilor cu canalizarea cu oraşul, cu Mureşul şi chiar şi la asfaltare.

Branşaţi înainte de termen

Cu toate acestea, lucrările din Sânicolaul Mic ridică pe mai departe probleme. Constructorul a executat branşamentul caselor la canalizare, dar, deşi oamenii au fost sfătuiţi să nu înceapă deversarea până la momentul la care lucrarea va fi finalizată, acest fapt a avut loc.  Oficial, nimeni nu s-a racordat definitiv la reţea, pentru că acest fapt nu ar fi permis până la finalizarea staţiei de pompare din cartier, dar practic racordurile s-au executat iar parte din locuitorii cartierului au început să folosească reţeau care… nu duce nicăieri. Cum lucrarea poate fi afectată puternic de un astfel de comportament, soluţia vor fi amenzile drastice. Până atunci, locuitorii cartierului sunt rugaţi să nu mai deverseze în reţeaua de canalizare până nu se pune punct final lucrărilor la staţia de pompare. Potrivit oficialilor Primăriei Arad, staţia va fi gata undeva în vara acestui an, moment de la care locuitorii vor putea folosi reţeaua de canalizare.

Birocraţie

Chiar şi lucrarea statului are parte de birocraţie. Staţia de pompare din Sânicolaul Mic nu prinde contur pentru că nu s-au obţinut zecile de avize necesare. După parafarea actelor, care ar putea avea loc săptămâna viitoare, se poate da startul la lucrare. Una care este însă grea, după cum ne informează directorul Răzvan Popa, pentru că subtraversează 10-12 linii de tramvai.

A.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor