Costurile la întreţinere vor creşte luna aceasta

Reactualizat la:
Costurile la întreţinere vor creşte luna aceasta
Din cauza gerului din luna ianuarie, autorităţile anunţă o creştere a facturii la întreţinere de luna aceasta cu 10 %. Conform datelor Federaţiei Asociaţiei de Proprietari din România, bucureştenii vor plăti pentru un apartament cu două camere aproape 270 de lei noi.

Cei care stau în garsoniere fără contorizare individuală şi fără centrală termică vor plăti luna aceasta la întreţinere aproape 200 lei noi , faţă de 170 de lei, în decembrie 2005. Pentru un apartament cu 2 camere în care locuieşte o singură persoană, costul întreţinerii va fi de aproape 270 de lei noi, faţă de 230 în urmă cu o lună.

Dacă în apartamentul cu două camere sunt înregistrate două persoane, costul întreţinerii creşte la 340 de lei noi. Cei care locuiesc însă într-un apartament cu 3 camere vor plăti aproape 5 milioane de lei, întreţinerea pe luna ianuarie, cu aproape 100 de lei mai mult decât în luna decembrie.

Pentru un apartament cu 4 camere, întreţinerea va ajunge la 6 milioane de lei. Faţă de perioada similară a anului trecut, costurile prentru întreţinere la bloc în iarna 2005-2006, în condiţii normale de confort, vor creşte cu cel puţin 30%.

Creşterile ar putea creşte chiar la 50 %, în funcţie de situaţiile concrete, spun autorităţile. Creşterea este determinată în principal de majorarea tarifului la energie termică cu 20% în 2005 şi cu 25% în 2006, la gazele naturale cu 60%, la energia electrică cu 40%, iar la gunoiul menajer cu 100 %.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !