Coțofană şi-a pierdut definitiv statutul de judecător

De Ioana Costas
6Comentarii
Coțofană şi-a pierdut definitiv statutul de judecător
Judecătorul Lavinia Coțofană a fost eliberată din funcție de către președintele României, prin semnarea unui decret.

Lavinia Coțofană a devenit în 29 noiembrie 2017 – data la care s-a semnat decretul – fost judecător. Președinția României a publicat pe site-ul instituției (www.presidency.ro – n.red.), în 29 noiembrie, faptul că președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător a Laviniei Coțofană.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 29 noiembrie a.c., următoarele decrete: Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Arad a doamnei Lavinia-Nicoleta Coțofană ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în „excluderea din magistratură”, dispusă prin Hotărârea nr. 23J/31.10.2016 a Secției pentru judecători în materie disciplinară, definitivă potrivit Minutei deciziei civile nr. 266/09.10.2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Completul de 5 judecători, în dosarul nr. 70/1/2017”.

În 31 octombrie 2016, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât excluderea din magistratură a lui Coțofană în baza unei acțiuni disciplinare formulată de Inspecția Judiciară împotriva judecătoarei (la acea vreme). Coțofană a ajuns în atenția Inspecției Judiciare pentru următoarele abateri: nerespectarea secretului deliberării sau a confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a altor informații de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii și exercitarea funcției cu rea-credință. Lavinia Coțofană a înaintat recurs împotriva hotărârii de excludere din magistratură la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanța a respins recursul lui Coțofană ca fiind nefondat. Următorul pas a fost făcut de Consiliul Superior al Magistraturii care a înaintat instituției Președintelui României propunerea de eliberare din funcția de judecător la Judecătoria Arad.

Fosta judecătoare a fost ofițer SRI timp de 11 ani, între anii 2002-2014, iar în 2015 și-a început activitatea ca judecător stagiar la Judecătoria Arad după ce a absolvit Facultatea de Drept. La sfârșitul lunii octombrie 2015, Coțofană a fost exclusă din magistratură.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor