Crăciunul lui Hercule

Crăciunul lui Hercule
BĂILE HERCULANE – Ca în fiecare an, toate oraşele se zbat să arate cât mai atrăgător de Sărbătorile de iarnă.

Care sunt ingredientele unui Crăciun reuşit? Zăpadă, lumină, mirosul cetinii de brad, atmosfera călduroasă şi deschisă, prezenţa persoanelor apropiate.

Dar ca să faci un întreg oraş să simtă acest Spirit al Sărbătorilor, iată o provocare serioasă pentru oricine.

Pentru că nu este destul să întinzi câteva lumini, să ridici un brad şi să spui „Iată Crăciunul!“.

Trebuie ca oamenii să simtă în sufletul lor acest lucru. Şi, alături de Zilele Oraşului, Sărbătorile de iarnă sunt prilejul perfect pentru autorităţi de a-şi mulţumi concetăţenii. Însă, este şi un moment sensibil, întrucât oamenii nu vor accepta niciodată ca oraşul lor să nu strălucească măcar de sărbători.

Anul acesta, şi Hercule a renunţat pentru câteva zile la patronajul oraşului său de pe Valea Cernei în favoarea lui Moş Crăciun.

Pregătirile au cuprins întreaga urbe, care străluceşte în fiecare seară de la lumina miilor de beculeţe.

Primarul localităţii, Ion Oprescu, spune că „Am pus instalaţii luminoase peste tot. Până acum oamenii sunt mulţumiţi şi sper ca la anul Băile Herculane să strălucească în preajma Sf. Sărbători şi nu numai“.

Totuşi, Herculane nu este Bucureşti să-şi poată permite un brad cu două milioane de beculeţe. De aceea, fondurile disponibile au fost destul de limitate.

„Dacă aveam bani mai mulţi oraşul ar fi arătat mult mai bine. Clar că nu puteam împodobi staţiunea de la intrare şi până la ieşire pentru că aş fi stricat bugetul numai pe luminile de Sărbători“.

Însă, dacă atmosfera există, decorul este mult mai puţin important. Pentru că, după cum spunea edilul din Băile Herculane, „importantă mai e şi lumina din sufletele noastre“.

Nina Curiţa

nina.curita@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !