Credinta pentru sanatate

De Vasile Filip
Voluntariat pentru semenii în suferință FOTO: FAN
Voluntariat pentru semenii în suferință FOTO: FAN
Parteneriat în domeniul medical între Arhiepiscopia Aradului și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

ARAD. În 19 martie 2003, la o zi după darea în folosinţă a Dispensarului medical de la Zimbru, ÎPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu ÎPS Părinte Ciprian, în prezent Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, la vremea aceea Episcop vicar patriarhal, sfinţeau şi Cabinetele medicale „Sfinţii Doctori fără de Arginți Cosma şi Damian” din Arad.
La început acestea au funcționat în regim de voluntariat, cu sprijinul cadrelor didactice de la Şcoala Postliceală Cristiana Arad, cu aportul monahiilor de la centrul eparhial și apoi cu aportul dr. Dan Țărean.

Împlicare AMFOR

În anul 2012, din inițiativa rectorului Universității de Vest „Vasile Godiș”, prof. univ. de Coralia Cotoraci și dr. Simona Dumitra lua ființă Asociația Medicilor și a Farmaciștilor Ortodocși din România – Arad, o asociație creștin-ortodoxă, cu activitate socio-medicală, formată din medici specialiști în diverse domenii.

Iar, din 2013, s-a reorganizat întreaga activitate a cabinetele medicale „Sfinţii Doctori fără de Arginți Cosma şi Damian” prin implicarea AMFOR.

Cabinete medicale

Obiectul de activitate al cabinetelor se realizează prin asistența ambulatorie în specialitățile: Hematologie (prof. univ. dr. Cotoraci Coralia), Pediatrie (șef lucrări dr. Dumitra Simona), Dermatologie (dr. Victor Neamțiu), Medicină Internă (dr. Moș Liana), Medicină de familie (dr. Cirin Horia, dr. Popa Călin, dr. Onel Mircea), Psihiatrie (dr. Piroș Ligia, dr. Mariș Mariana), ORL (dr. Ion Șerban) și altele.

„Este un prilej deosebit de afirmare a lucrării samaritene a Bisericii pentru cei care sunt mai lipsiți și care sunt prea încercați cu boala – spunea ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Lucrarea aceasta este una de parteneriat cu medicina. Aici oamenii vin ca la biserică iar medicii se vor pune la dispoziția lor asemenea preoților”.

Consultații gratuite

Pacienţii doritori de consultații gratuite – care fac parte din categorii defavorizate, indiferent de credinţa religioasă -, sunt așteptați zilnic la sediul cabinetelor din Arad, str. Episcopiei, nr. 60-62, sau se pot programa direct la tel: 0257-280-309.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !