Credite pentru crescatorii de bovine

Credite pentru crescatorii de bovine
Se pot obţine maximum 300 de lei pe cap de animal, pentru finanţarea activităţilor curente.

ARAD. Crescătorii de bovine care au depus cerere la APIA pentru a solicita ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru anul 2014, pentru specia bovine, pot beneficia de credite pentru finanţarea activităţilor curente.
„Valoarea acestor credite este de maxim 300 lei/ cap de animal eligibil şi se poate accesa în baza unei adeverinţe eliberate de Centrul Judeţean APIA Arad care constituie garanţie pentru acordarea unui credit de lucru de către una dintre băncile (majoritatea băncilor-n.r.) care a încheiat convenţie cu APIA” – precizează Gheorghe Alda, director APIA Arad.

Etape

Pentru a intra în posesia sumei acordate sub formă de credit, crescătorii de animale din specia bovine trebuie să parcugă mai multe etape. Mai întâi trebuie să se prezinte la una dintre băncile cu care APIA are încheiată convenţie, de unde solicită eliberarea unei adeverinţe (anexa 3 din convenţie) în care se menţionează contul prin care se va derula această operaţiune bancară.
Cu această adeverinţă se prezintă la Centrul judetean APIA Arad (str. Fraţii Neumann, nr. 10, etajul 3), de unde primeşte adeverinţă „înregistrare beneficiar” în care sunt menţionate numărul de animale eligibile, precum şi suma totală aferentă acestora.
Cu această adeverinţă se prezintă la banca unde are deschis contul pentru finalizarea procedurilor în vederea obţinerii sumei.
Adeverinţele se eliberează numai titularului din cererea de plată sau imputernicitului legal, după caz, în baza BI/CI/CUI (după caz), în original.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !