Creditul CJA a fost scos la licitaţie

Creditul CJA a fost scos la licitaţie
ARAD – Consiliul Judeţean contractează o linie de finanţare pentru reabilitarea a patru drumuri.

După ce în octombrie, aleşii judeţeni au aprobat contractarea de către CJA a unui credit de 7 milioane euro pentru finanţarea mai multor lucrări de reabilitare de drumuri, instituţia organizează acum o licitaţie pentru creditare. CJA a anunţat „achiziţia publică de servicii de acordare credite – linie de finanţare revolving în cuantum de maxim 7.000.000  euro”.

Linia de finanţare revolving va avea un cuantum de maxim 7.000.000 euro, o durată cuprinsă între 15 ani şi maxim 20 ani şi va avea ca destinaţie realizarea a patru obiective: DJ 709 Arad – Seleuş, a DJ 792A Bocsig – limită cu judeţul Bihor, DJ 709B Arad – Curtici şi a DJ 682 Arad – limită cu judeţul Timiş.

Administraţia solicită o perioadă de graţie la rambursarea liniei de creditare de 3 ani şi o perioadă de rambursare de cel mult 17 ani. Rambursarea se va face în rate trimestriale. De menţionat, în caietul de sarcini pregătit pentru licitaţie, CJA dezvăluie că intenţionează să se… împrumute, pentru rambursarea liniei de credit. 

Emisiune de obligaţiuni!

Consiliul Judeţean Arad intenţionează să lanseze pe piaţa de capital o emisiune de obligaţiuni pentru rambursarea liniei de credit. Autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a rambursa integral sau parţial linia de credit din surse proprii, fonduri europene sau obligaţiuni, oricând pe durata liniei de finanţare, fără perceperea nici unor costuri, comisioane sau orice alte taxe de rambursare anticipată”, se precizează în documentaţia de licitaţie. 

JA – S.B.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase