Cresc tarifele la gunoi

2Comentarii
Cresc tarifele la gunoi
ARAD – Primăria le propune aleşilor să voteze ajustarea tarifelor la serviciile de salubrizare menajeră şi stradală.

Consilierii municipali sunt aşteptaţi miercuri să voteze, printre altele, o nouă scumpire. De această dată este vorba de tarifele pe care Municipalitatea le va plăti firmei Polaris pentru serviciile de salubrizare menajeră şi stradală în municipiu. Se propune aprobarea creşterii tarifului de salubrizare menajeră de la 103,14 lei fără TVA la 110,21 lei fără TVA, adică o majorare a acestuia cu 6,86%, şi o majorare a tarifelor pentru salubrizare stradală cu 6,86 % (cu indicele de inflaţie corespunzător anului 2009). Tarifele au fost stabilite în urma negocierii purtate între Primăria Arad şi firma care se ocupă de salubrizarea oraşului: Sc Polaris M Holding.

Părţile au convenit, în fapt, să procedeze la o serie de modificări ale contractului de concesiune semnat pe 21 iunie 2004 legate de tariful pentru colectare şi transport  deşeuri stradale – 75,41 lei/tonă, tariful pentru măturat manual – 19,73 lei/km, pentru măturat mecanizat – 9,28 lei/km, pentru curăţire rigole prin răzuire – 63,80 lei/km,  pentru stropit stradal – 6,73 lei/km, pentru spălat stradal – 9,74 lei/km, pentru golire coşuri stradale pentru gunoi – 4,41 lei/mc, pentru pluguit zăpada – 4,75 lei/km, pentru curăţarea manuală a zăpezii – 0,12 lei/mp, pentru încărcat şi transportat zăpada – 3,60 lei/tonă, pentru combaterea poleiului – 4,64 lei/1.000mp etc.

Cu indicele inflaţiei

În contractele iniţiale semnate de părţi se arată, ce-i drept, că tarifele pentru colectare şi transport deşeuri menajere, respectiv a celor pentru lucrări de salubrizare stradală se ajustează anual prin indexare cu indicele anual de inflaţie de la capitolul prestări servicii în prima lună a fiecărui an calendaristic. Indicele de inflaţie corespunzător anului 2009 a fost calculat la 6,86%, procent cu care sunt propuse a fi majorate tarifele acum.

În proiectul de hotărâre nu se vorbeşte, încă, de vreo scumpire a taxei de slaburizare pe care o plătesc arădenii. O astfel de scumpire ar putea opera doar după modificarea hotărârii privind taxele si impozitele locale pe 2010.

A.D.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor